BIST 10.157
DOLAR 32,29
EURO 35,01
ALTIN 2.461,89
HABER /  POLİTİKA

Baykaldan ACİL EYLEM PLANI

Ülkenin gidişini beğenmeyen CHP lideri Deniz Baykal hükümete 7 maddelik “acil eylem planı” önerdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ülkede gidişatın iyi olmadığını belirterek, hükümete; cumhurbaşkanlığı seçimleri, 3 bakanın görevden alınması gibi öneriler bulunan 7 maddelik “acil eylem planı” önerdi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi lideri Deniz Baykal, ülkenin içinde bulunduğu durumun iyi olmadığın ifade ederek, hükümete 7 maddeden oluşan bir acil eylem planı önerdi.

 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal acil eylem planı olarak nitelediği önerilerini madde madde saydı. Milli Eğitim, Maliye ve İçişleri bakanları ile Başbakanlık müsteşarının görevden alınmasını isteyen Deniz Baykal bir diğer öneri olarak ise Terörle Mücadele Yasası"nın Meclis tatile girmeden önce çıkarılmasını istedi. Baykal, Öcalan"a af getirdiğini iddia ettiği 6"ncı maddenin de tasarıdan çıkarılması gerektiğini tekrarladı.

“CUMHURBAŞKANI UZLAŞIYLA SEÇİLSİN”

Baykal"ın bir başka önerisi cumhurbaşkanlığı seçimine yönelikti. Baykal “Ya erken seçim kararı alınız ya da cumhurbaşkanını uzlaşmayla seçeceğiz deyin, Türkiye rahatlasın” diye konuştu.

30 Ağustos"ta komuta kademesinin değişeceğine dikkat çeken CHP lideri “Sakın ha 30 Ağustos"a yönelik kriz planı içinde olmayın” diye konuştu. Baykal önerilerinin hükümet tarafından değerlendirilmesi ve gereğinin yapılması durumunda, Türkiye"nin rahatlayacağını söyledi.

"DALGALANMA DEĞİL"

CHP lideri Baykal, ekonomide bir süreden beri yaşanan sıkıntının “dalgalanma” olarak değerlendirilerek yumuşatılmaya çalışıldığını söyledi. Yaşananların bir dalgalanmanın ötesinde olduğunun ortaya çıktığını öne süren Baykal, “Türkiye"de bir mini kriz söz konusudur. Tam bir kriz değil ama bir uyarı olarak anlaşılması gereken, gidişatın iyi olmadığını gösteren bir mini kriz tablosuyla karşı karşıyayız. Dolar ve Avro"da birden bire yüzde 20"nin üzerinde kur artışı ortaya çıkmıştır. Bunun ineceği beklentisi vardı ama öyle olmadı. Merkez Bankası, bir toplantıyla gerekli tedbir alınacağını açıkladığı halde kur inmedi.” dedi.

Uygulanan ekonomi politikasının enflasyon hedeflerine göre programlandığına dikkati çeken Baykal, 2006 yılı için enflasyonun yüzde 5 hedeflendiğini ancak Mayıs ayı itibariyle enflasyon oranının yüzde 9.86 olarak açıklandığını vurguladı.

HAZIR YEDİLER

Geride bırakılan dönemin Türkiye"yi kurda tekrar 2003 noktasına taşıdığını ifade eden Baykal, “Bu hükümet işbaşına geldiği zaman kendinden önce çok ciddi, acı tedbirler alarak ekonomide toparlanmaya yönelmiş olan bir hükümetin mirasını devraldı. Bunların kendi kararlarıyla, cesaretle, bedelini ödeyerek ekonomik sorunları çözmek için attıkları önemli adımlar yok. Bunlar hazır yediler” dedi.