BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.440,01
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da bomba paniği!

Bomba alarmına geçen polis mahalleyi ablukaya aldı...

Abone ol

Kağıthane'de yasadışı terör örgütü tarafından kaldırıma asılan afişin altındaki şüpheli paket polisi alarma geçirdi.

Pakette bomba olma ihtimaline karşı polis ekipleri olağanüstü güvenlik önlemi aldı. Bomba İmha ve İnceleme ekipleri tarafından fünye ile patlatılan paketten taş ve kablo parçaları çıktı. Çevik kuvvet polisinin de desteği ile izinsiz gösteri yapan grup ise dağıtıldı.

Olay, Nurtepe Mahallesi, Sokullu Caddesi üzerinde saat 00.30 sıralarında meydana geldi. Terör örgütü DHKP-C sempatizanı yaklaşık 30 kişilik grup, izinsiz gösteri yapmak istedi. Cadde kenarındaki çöp konteynerlerini deviren grup, kaldırıma propaganda amaçlı afiş astı. İzinsiz gösteri ihbarı alan polis ekipleri bölgeye sevk edildi. Sivil ekiplerin isteği ile olay yerine çevik kuvvet ekipleri gönderildi. Cadde üzerindeki parkta toplanan göstericiler, çevik kuvvet polisinin geldiğini görünce müdahaleye gerek kalmadan dağıldı.

ŞÜPHELİ PAKET POLİSİ ALARMA GEÇİRDİ

Kaldırımda asılı olan afişin altındaki şüpheli paket polisin dikkatini çekti. Paketten kablolar uzandığını gören polis ekipleri, olay yerini emniyet şeridiyle çevirerek güvenlik önlemi aldı. Cadde araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Söz konusu adrese Bomba İmha ve İnceleme ekipleri çağrıldı. Terör örgütü yandaşlarının olay çıkartma ihtimaline karşı çevik kuvvet polisi de mahallede tedbir aldı.

Kısa sürede olay yerine gelen bomba uzmanı ekipler, özel kıyafetlerini giyerek şüpheli paketi inceledi. Paket, uzaktan kumandalı robot yardımıyla kontrollü olarak patlatıldı. Paniğe sebep olan paketten taş ve kablo parçaları çıktı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.