BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.439,19
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'a iki yeni yerleşim alanı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Anadolu Ajansı’nın Editör Masası’na konuk oldu ve İstanbul için önemli açıklamalarda bulundu

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, trafiğinin rahatlatılması, meydanlarının ve teknik altyapının çok daha sağlıklı duruma getirilmesi için İstanbul’da iki yeni büyük yerleşim alanı kurulması noktasında çalışmaların sürdüğünü, kamulaştırmaların yapıldığını söyledi.

Anadolu Ajansı’nın Editör Masası’na konuk olan Bayraktar, İstanbul’a kurulacak yeni şehirlerin özellikleri konusunda bilgi verdi.

Bayraktar’ın konuyla ilgili sorulara verdiği cevapları şöyle:

BÜYÜK YERLEŞİM ALANI

 “İstanbul’da iki yeni büyük yerleşim alanı kurulması noktasında irade ortaya koyduk. Bu Avrupa yakasındaki, hem İstanbul’da yapılacak kanalı, hem yapılacak 3. büyük havaalanını, hem de çok iddialı olduğumuz Kayaşehir’i kapsayacak.

Nihai olarak 1.5 milyon nüfusu barındıracak yerleşim olacak. Sadece elektrikli arabaların girebildiği, rüzgâr ve güneş enerjilerini kullanan, atık sularını değerlendiren, çöplerin evlerde ayrıştırılabildiği iddialı bir şehir için şu anda kamulaştırma çalışmaları hızlı şekilde yürüyor. Anadolu yakasında da yine birkaç alanda çalışmalarımız var. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde, Diyarbakır, İzmir, Ankara ve Gaziantep’te de çalışmalarımız devam ediyor.”

BOĞAZİÇİ İÇİN ÇALIŞMA YOK

 “Boğaziçi öngörümü alanlarının imara açılmasıyla ilgili bizim çalışmamız yok. Fakat çok yoğun talepler var. Bu taleplere kulağımızı tıkayamayız. ’Ya benim yerimi kamulaştır ya da hakkımı ver’ diyorlar. Bunları inceliyoruz. Ama şu anda çalışma yok. Bu, hiç olmayacak anlamına gelmez.”