BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.434,54
HABER /  GÜNCEL

Paris suikastı: Zanlı mahkemeye çıkarılıyor

Fransız Haber Ajansı AFP, PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da aralarında bulunduğu üç kişinin öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten savcılığın bir kişiti mahkemeye sevkettiğini duyurdu.

Abone ol

PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da aralarında bulunduğu üç kişinin öldürülmesini soruşturan savcılığın Cansız ya da kurbanlardan Fidan Doğan'ın şoförü olabileceği söylenen bir şüpheliyi mahkemeye sevk etmeye karar verdiği bildiriliyor.

Paris'in merkezindeki Kürt Enformasyon Merkezi'ndeki cinayette Sakine Cansız'ın yanısıra Brüksel merkezli Kürdistan Ulusal Kongresi KNK'nın Paris temsilcisi Fidan Doğan ve PKK'nın kadın gruplaşmasının önde gelen isimlerinden Leyla Şaylemez öldürülmüştü.

Fransız Haber Ajansı AFP, gözaltına alınan ve erkek olduğu söylenen diğer şüphelinin serbest bırakıldığını duyuruyor.

AFP, adli kaynakların, serbest bırakılan kişi ile ilgili suçlamada bulunulmadığını bildirdiğini belirtiyor.

Diğer şüphelinin bugün mahkemeye çıkarıldığında, hakimin, üç kişinin öldürülmesiyle bağlantılı bir suçlama getirip getirmeyeceğine karar vereceği belirtiliyor.

AFP, mahkeme önüne çıkarılacak olan şüphelinin 1982 doğumlu olduğunu belirtiyor.

9 Ocak'ta işlendiği sanılan ancak 10 Ocak sabahı ortaya çıkan cinayetler kurbanların başlarına sıkılan birden fazla kurşunla öldürüldü.

Olayın duyulmasından kısa bir süre sonra, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan cinayetin "örgüt içi hesaplaşma" olabileceğini söyledi.

Cansız, Doğan ve Leyla Şaylemez'ın cenazeleri perşembe günü Diyarbakır'da on binlerce kişinin katılımıyla yapılan töreninin ardından memleketlerinde toprağa verilmişti.