BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.459,54
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden bahar müjdesi

Geçtiğimiz hafta etkisini gösteren yağış yeni haftada yerini güneşe bıraktı. Peki ılık hava ne kadar etkisini gösterecek?

Abone ol

İNTERNETHABER - Bu hafta karakışa bahar molası veriyoruz. Sıcaklıklar mevsim normallerinin üstüne çıkacak ve yalancı baharı yaşatacak.

Ilık ve yağışlı hava, hafta sonuna kadar etkili olmaya devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ülkenin halen doğu bölgeleri üzerindeki yüksek basınç merkezi ile Orta Akdeniz üzerindeki alçak basınç merkezi nedeniyle güneybatılı hava akımlarının etkisinde bulunduğu belirtildi.

Tahminlere göre, yurt geçen hafta olduğu gibi bu hafta sonuna kadar da Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisinde kalacak.

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİN ÜSTÜNDE

Hava sıcaklığı ise hafta sonuna kadar ülke genelinde mevsim normallerinin 5-9 derece üzerinde seyredecek.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat), akşam saatlerinde Çanakkale çevrelerinde kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli lodos nedeniyle yaşanabilecek soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE:
Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), akşam saatlerinde kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli lodos nedeniyle yaşanabilecek soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İÇ ANADOLU:
Genellikle parçalı bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusunun çok bulutlu ve Sivas çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ:Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Rize ve Hopa yağmurlu, Artvin çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile bölgenin yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU:
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Erzurum ve Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
:Genellikle parçalı bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin batısının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.