BIST 9.139
DOLAR 32,36
EURO 35,04
ALTIN 2.324,67
HABER /  DÜNYA

Suriyeli Türkmenler zor durumda

Lübnan'a kaçmak zorunda kalan Suriyeli Türkmen sığınmacılar, zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Abone ol

Suriye'deki şiddet ortamından kaçarak Lübnan'a sığınan Türkmenler, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Lübnan'ın Bekaa Vadisi'ndeki Baalbek şehri yakınlarındaki Duris köyünde baraka ve çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli Türkmen aileler, giyecek ve gıda başta olmak üzere her türlü yardım malzemesine ihtiyaçları olduğunu söyledi, yardım talebinde bulundu.

Birkaç metrekarelik çadırda 4 çocuğuyla kalan Türkmen kadın Safiye Goorli, evlerinin Lübnan sınırına 60 kilometre uzaklıktaki Cusi köyünde olduğunu, Özgür Suriye Ordusu'nu destekledikleri için köylerinin Suriye savaş uçaklarınca bombalandığını anlattı.

HER TÜRLÜ YARDIMA İHTİYACIMIZ VAR 

Lübnan'a sığınmak zorunda kaldıklarını belirten Safiye Goorli, sivil toplum kuruluşlarının yardımları sayesinde yaşam mücadelesine devam ettiklerini, zor durumda olduklarını ve her türlü gıda yardımına ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Duris Belediye Başkan Yardımcısı Ali Goorli ise kendisinin bir STK yöneticisi olduğunu, bölgede yaklaşık 200 aileden oluşan bin Suriyeli sığınmacı olduğunu ifade ederek, ''Biz de çeşitli ülkelerin yardım kuruluşlarıyla görüşüp arada bir de olsa onlara yardım ediyoruz ama imkanlarımız çok sınırlı, bu nedenle her türlü desteğe ihtiyacımız var'' dedi.

Bu arada Anadolu Ajansı Beyrüt Bürosu'nun açılışı için Lübnan'da bulunan AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk de Suriyeli Türkmen sığınmacıları ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.