BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,46
ALTIN 2.490,54
HABER /  GÜNCEL

Hastanede inanılmaz dayak skandalı!

Diyarbakır'da bir hemşire bayılana kadar şiddete maruz kaldı. Hemşirenin kardeşinin iddiası ise çok acı...

Abone ol

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, ziyaret saati dışında servise girmelerine izin verilmeyen hasta yakınları, tartıştıkları 4 hastane çalışanı darp etti. Saçından çekilip, yerde sürüklenen ve duvarlara vurulduğu bildirilen astım hastası hemşire Rabia Rabia Önal, beyin cerrahi servisinde tedavi altına alındı.

Önal'ın kardeşi ise saldıranların asker ve polis olarak görev yaptıklarını ve serbest bırakılmalarının kendilerini daha da üzdüğünü söyledi.

Dün akşam Tıp Fakültesi Hastaneleri Hematoloji Bölümü Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi gören yakınları Kazım U'yu (82) ziyarete gelen Berfin A, Sibel S, Kemal A. ve Osman U. ile serviste görevli hemşireler Rabia Yeşim Önal (26) ve Gülay Ateş, hemşir Emrullah Sevim ile personel Veysi İlhan arasında ziyaret saatiyle ilgili tartışma başladı.

20130121.132259_dyb5.jpg

SAÇINDAN ÇEKİLİP SÜRÜKLENDİ

Tartışmanın büyümesi üzerine hasta yakınları sağlık çalışanlarına şiddet uyguladı. Olayda saçından çekilip yerde sürüklendiği bildirilen astım hastası hemşire Rabia Rabia Önal, beyin cerrahi servisinde tedavi altına alındı. Diğer 3 çalışan ise Diyarbakır eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde darp raporu aldı.

Astım rahatsızlığının da etkisiyle aradan geçen yaklaşık 12 saate rağmen hala yaşadığı olayın şokunu üzerinden atamadığı görülen hemşire Önal'ın tedavisi sürüyor.

SALDIRANLAR ASKER VE POLİS

Hemşire Önal'ın kardeşi Gülen Önal ise kardeşinin yoğun bakıma girmek isteyen hasta yakınlarına izin vermediği 4 kişinin saldırısına uğradığını ifade ederek, “Arkadaşlarının anlatımlarına göre saldırganlar ablamı saçından sürükleyip, duvara vuruyorlar. Krize girene kadar vurmuşlar. Sürükleye sürükleye vurdukları sırada araya giren diğer çalışanlara da vurmuşlar. Bunları yapanlardan birisi polis, diğeri de uzman çavuş olarak görev yapıyormuş. Saldırganların serbest bırakıldığını öğrendik. Bu bizi daha da üzdü” diye konuştu.

BU HAREKET İNSALIKLA BAĞDAŞMIYOR

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, hemşire Önal'ı serviste ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Burada konuşan Prof. Dr. Alan, hasta yakınlarının ziyaret zamanına uymadıkları için kendilerini uyaran sağlık çalışanlarını darp ettiğini belirterek, “İnsanlık dışı davranışı kınıyoruz. Moralimizi bozmasına rağmen bu saldırı çalışma şevkimizi kırmayacaktır. Zor ve kutsal bir mesleği icra ediyoruz. Bu şekilde olduğu takdirde iyi sağlık hizmete veremeyiz. İnsanlıkla bağdaşmayacak bu hareketi tasvip etmiyoruz. Bu kutsal mesleği icra ederken, şiddete maruz kalmak, onur kırıcı ve moral bozucudur. Gerekli şikayetlerde bulunduk. Bundan sonra emniyetimizin ve savcılarımızın daha duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.