BIST 8.887
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.239,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul Üniversitesi taşınıyor

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, eğitimin kalitesinde fakültenin lokalizasyonunun öneminin çok az olduğunu belirtti.

Abone ol

İÜ ile Büyükçekmece Belediyesi arasında, üniversitenin bazı fakülte ve yüksekokullarının Büyükçekmece'ye taşınmasıyla ilgili protokolün imza töreninde konuşan Prof. Dr. Söylet, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün 8 ay önce kendisini arayarak, yakında boşalacak binalar olduğunu, bunların kendileri için uygun olacağını söylediğini ifade etti.

Söylet, üniversitenin bir mezunu olan Akgün'e bu düşüncesinden dolayı teşekkür etti.Akgün'e ''Hangi partidensin başkan?'' diye soran Söylet, ''Büyükçekmece partisinden'' yanıtını aldı.Yerel yöneticilerin parti ayrımı yapmadan hizmet etmesi gerektiğini belirten Söylet, üniversitelerin de şehirleri ve çevreleriyle yakın ilişki kurmak zorunda olduğunu kaydetti.

Söylet, bir gazetecinin ''Eğitimin kaliteli olmasında merkezi yapılaşma önemli. Fakültenin taşınmasıyla eğitim sekteye uğrar mı?'' sorusunu ''Hayır. Eğitimin kalitesinde fakültenin lokalizasyonunun önemi çok azdır. Eğitimin kalitesinde, kaliteli öğrencilerin gelmesi birinci plandadır. İkinci planda yetenekli öğretim üyelerine sahip olmanız, üçüncü planda yeterli kaynak ayırmanız önemlidir. Bir başka önemli konu da doğru yönetişimdir'' diye yanıtladı.

Öğretim üyelerinin tepkisinin sorulması üzerine de Söylet, ''Öğretim üyelerinin tepkisi konusunda bence siz bir araştırma yapabilirsiniz'' dedi. Söylet, taşınacak fakültelerin belli olup olmadığının sorulması üzerine de ''Fakülteler konusunda tartışmalar halen devam ediyor'' diye konuştu.

EĞİTİM VE İŞ MERKEZİ

Küçükçekmece ve Bakırköy'den başlayarak bölgelerinde eğitim alanında büyük yatırımlar yaptıklarını ifade eden Akgün, şöyle konuştu:

''Dün 22. okulumuzun temelini attık, endüstri meslek lisesi. Bu yaptığımız okulların arsası da binanın yapımının hangi kademesi olursa olsun tamamı bize ait. Bunu çevredeki dostlarımla yapıp anahtarını valiye veya milli eğitim bakanına teslim ediyorum. Yine bir başka okulun temelini de önümüzdeki hafta atacağız ve Türkiye'deki bu anlamda tek, en büyük okul olacak. Burada engelli vatandaşlar 7'den 55 yaşına kadar eğitim alacak ve iş üretecek. Bu yaptıkları malları bölgemizdeki büyük marketler alacak. Buradaki çocuklarımız 15 yaşından itibaren sigortalı olacak, sonra emekli olarak o okuldan ayrılacaklar. İsmi de 'TC Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim ve İş Merkezi' olacak.''

Akgün, eğitime katkı konusunda insanların motive edilmesi durumunda ülke çapında çok büyük bir açığın kapatılabileceğini söyledi. Konuşmaların ardından, Söylet ile Akgün arasında iş birliği protokolü imzalandı.