BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,21
ALTIN 2.247,24
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çevre eğitim TIR'ı Torbalı'da

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından vatandaşa çevre eğitimi vermek amacıyla hazırlanan çevre araçlarından bir tanesi Torbalı'ya geldi.

Abone ol

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından çevre eğitimi vermek amacıyla hazırlanan 5 TIR, Türkiye'yi dolaşırken bunlardan bir tanesi de Torbalı Kapalı Pazaryerinde öğrencilere çevre eğitimi verdi.

Programa Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Orhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ruhi Gündoğdu, Torbalı Orman Fidanlık Müdürü Hüsnü Özkaya'nın yanı sıra okul müdürleri vatandaşlar ile öğrenciler katıldı. Öğrencilerde çevre bilincinin oluşturulması için bir dizi etkinlik düzenlendi.
Torbalı Orman Fidanlık Müdürü Hüsnü Özkaya, Seyyar Eğitim Aracının Torbalı'ya geldiğini belirterek, “Su tasarrufu, çevrenin korunması, ağaçlandırmanın önemi, orman yangınlarının önlenmesi konularında eğitim vermek amacıyla burada bulunmasından çok mutluyuz. Unutmayınız çevre, bir kurum ya da kuruluşun değil, bütün insanlığın sorumlu olduğu ortak bir hayat alanıdır. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın temel gayesi hayatın kaynakları olan havayı, suyu, ağacı, toprağı kısacası çevreyi korumak ve iyileştirmektir. Bakanlığımızın bütün gayreti siz değerli vatandaşlarımızın sağlıklı bir çevrede yaşamasını sağlamaktır. Halkımızın hayatını idame ettirdiği çevrenin neredeyse bütün alanlarında hizmet vermektedir.

Su ihtiyacından, şehrin planlı gelişimine, soluduğumuz havanın kalitesinden atıkların yönetimine kadar. Bütün ihtiyaçlarımızın karşılanması, tabi kaynakların akılcı ve sorumluluk içerisinde kullanılması ile mümkündür. Mevcut ve gelecek nesillere sağlıklı ve dengeli bir çevre, yaşanabilir bir Torbalı bırakmak temel gayemizdir. Çevreyi korumak ve geliştirmek ve çevre kirlenmesini önlemek devletin olduğu kadar siz vatandaşlarımızın da görevidir” dedi. Yapılan etkinlikle öğrencilere dikmeleri için fidan dağıtıldı.