BIST 8.736
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.240,99
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

İstanbul Maltepe'de sayım yeniden başladı

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

İSTANBUL Maltepe'de oy sayımının iptalinin ardından oy sayımı bu sabah yeniden başladı. Saat 10:00'da başlayan sayında şu ana kada 16 sandık sayıldı. Kalan sandık sayısı ise 560 oldu

Abone ol

Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurulları tarafından, terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımların oy çokluğuyla iptal edilmesinin ardından yeniden oy sayımına sabah saatlerinde başlandı.

İlçe seçim kurulları tarafından bizzat yapılan sayımların geçerli olduğu ve yeniden sayımın yeni terminal kurulmadan ilçe seçim kurulları tarafından bizzat yapılmasının kararlaştırılması sonrasında oy sayımı iki kurul tarafından yeniden başlatıldı.

Bu doğrultuda toplam oyların yaklaşık 5/6'sı (576 sandık) ilçe seçim kurulu tarafından yeniden sayılıyor. Sabah saat 10:00'da başlanan sayımda şu ana kadar 16 sandık bitti. Geriye ise 560 sandık kaldı.

1 saatte 5 sandık sayılıyor
Edinilen bilgiye göre sayım işlemi saatte 5 sandık hızıyla sürüyor. Durumun böyle devam etmesi halinde sayımın en az bir hafta süreceği belirtildi.

İptal edilmişti
Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurulları tarafından, terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımlar oy çokluğuyla iptal edilmiş, CHP ise karara itiraz ederek, Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarının aldığı kararların tümden kaldırılmasını isteyerek sayım işlemi yapabilecek 100 ayrı terminal kurulmasına karar verilmesini talep etmişti.