BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.499,47
HABER /  GÜNCEL

İşsizliğe radikal önlemler

Ekonomik kriz, Türkiye’deki işsizlik oranını daha da arttıracak. Çalışma Bakanı ilginç ve radikal önlemler düşünüyor. Bakanın ‘belki’ dediği önlemler şöyle:

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, küresel işsizliğin Türkiye’de doğurabileceği işsizlik sorununa karşılık yeni bir istihdam paketi üzerinde çalışma yaptıklarını söyledi.

Çelik, işvereni ve işçiyi küresel kriz karşısında korumak amacıyla radikal bazı önlemler alınabileceğini belirterek, o önlemleri şöyle sıraladı:

- “30 gün çalışanların 15 gün çalışması veya ay içinde bir hafta çalışmaları halinde geri kalan sürelerini bizim işsizlik fonundan istifade ederek ödememiz gündeme gelebilir. Bunları çok rahat bir şekilde karşılama imkânına sahibiz.

- işsizlik maaşının 12 aya yayılmasının ve işsizlik maaşı için 600 gün çalışma şartının 500 güne indirilmesi gündemimizde.

- İşsizlik fonunda biriken kaynak istihdamı korumak için kullanılabilir. Onun da ayarının iyi yapılması gerekiyor. Buna dönük bir çalışmayı da biz yapıyoruz. Her zaman da buna hazırız.