BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.507,50
HABER /  POLİTİKA

Diyarbakıra şahin kadın

DTP'de yerel seçimler öncesi rekabet kızıştı.. Osman Baydemir gidici. Yerine gelecek isim oldukça ateşli

Abone ol İNTERNETHABER/


Yerel seçimlerde AK Parti Diyarbakır kalesini ele geçirmek istiyor. DTP ise bu kaleyi düşürmemek için yeni bir yola sapıyor. Osman Baydemir'in yerine daha ateşli bir ismi getiriyor. Söylenenlere göre yeni Diyarbakır adayı Leyla Zana olacak.

BAYDEMİR'E VAN SÜRGÜNÜ

Kulislerele yansıyanlara göre Leyla Zana. Sürpriz gelişmeyi Bugün gazetesinden Adem Yavuz Arslan duyurdu.. Bir diğer çarpıcı gelişme ise Baydemir'in Van'dan aday gösterilmesi..

DİYARBAKIR'A ŞAHİN İSİM

Sivri söylemleri ve Öcalan'a
bağlılığı ile tanınan Leyla Zana
Avrupa'ya kadın olması
nedeniyle sempatik geldiği için
tercih nedeni. Zana'nın,
Günter Verhuegen ile
verdiği bu samimi pozda
bu kanıyı güçlendiriyor.

DTP, Doğu ve Güneydoğu'da hezimet yaşamak istemiyor. Çareyi de eski DEP'li vekillerde buluyor. Kulislere göre şahin kanadın önemli isimlerinden Leyla Zana Diyarbakır için aday gösterilecek.

Yine eski DEP'lilerden Hatip Dicle Batman'da, mevcut başkan Osman Baydemir ise Van'dan aday gösterilecek.

BAYDEMİR VAN'I İSTEMİYOR

Karar alıcılar bu konuda hemfikir ama Hatip Dicle, Diyarbakır'ı isterken Baydemir de Van'a 'gitmem' diyor. Önceki seçimlerde gördük ki DTP'de adaylar anketler ya da teamül yoklamaları ile belirlenmiyor. Bu yüzden istek-talepten çok alınacak direktif önemli. Diyarbakır için Zana'nın seçilmesinin ise sembolik anlamları var. Avrupa'ya sempatik gelen bir isim Zana.

ADAYLIĞINA ENGEL VAR MI?

14 yaşında Mehdi Zana ile evlendi, Meclis kürsüsünden Kürtçe yemin etti, uzun yıllar cezaevinde kaldı. Öcalan'ın da sık sık atıf yaptığı, partinin başına geçsin dediği isimlerden birisiydi. Siyaset yasağı nedeniyle 4 yıldır aktif politikadan uzak. 

Hukuken aday olmaları mümkün mü? CMK'ya göre engel yok. Ama son kararı YSK verecek. Diyarbakır'dan yansıyan ise farklı.