BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,04
ALTIN 2.497,78
HABER /  POLİTİKA

SHP sandığa gitmiyor

Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP), genel seçimden sonra yerel seçime de girmeyecek.

Abone ol SHP, Genel başkanları Murat Karayalçın'ın CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı olması durumunda yerel seçime katılmayarak CHP'ye destek verecek.

Ankara'nın yanısıra İzmir'in Dikili ilçesi, Hatay'ın dört belediyesi, Samsun'un Atakum ilçesi gibi belediyelerde temel belirlenmiş adaylar çıkaracak CHP-SHP ittifakı, bütün belediyelere yayılacak.

SHP İzmir İl Başkanı Tamer Akçam, "Kuruluşumuzdan bu yana hep sosyal demokratların bir arada seçime girerek güç birliği yapması yönünde çaba sarf ettik. Geçen seçime de bu yüzden, bölen olmamak için katılmadık. Genel Başkan Karayalçın, kurumsal bir ittifaka giden yolda öncülük yaptı, arkasındayız." dedi.

Sosyal demokratların, güçlü AK Parti karşısında bir blok oluşturmadığında başarı şansları olmadığını vurgulayan İl Başkanı Akçam, yurt genelinde seçime girmeyeceklerini, CHP'nin çıkaracağı kendi programlarına uygun adayları destekleyeceklerini, kadroları ortak belirlemenin yollarına bakacaklarını ifade etti. Karayalçın'ın CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı olacak olmasının bile siyasete heyecan getirdiğini savunan Akçam, "Küçükten, pratikten başlayan bir iş yapıyoruz. Etrafa doğru büyüyen bir yapı ortaya çıkaracağız. Soyuttan somuta giden bir yapı ortaya çıkacak." şeklinde konuştu.