BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,85
ALTIN 2.397,63
HABER /  DÜNYA

İsrail bu kez cami ve kilise vurdu! Ölenler arasında bir de kız bebek de var

İsrail'in Gazze'de yüzlerce kişinin ölümüne neden olan hastane saldırısının yankıları sürerken, bölgeden bombardıman haberleri gelmeye devam ediyor. Katil İsrail ordusu gece saatlerinde Cibaliye bölgesinde bulunan el-Ömeri Camii'ni hedef alırken, cami tamamen yıkıldı. İsrail ardından da Gazze'deki Rum Ortodoks Kilisesi'ne saldırı düzenledi.Kilise saldırısında ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü. İşte İsrail saldırılarının 14. gününde yaşananlar...

Abone ol

Dünyanın gözü 7 Ekim cumartesi günü Hamas'ın operasyonu sonrasında başlayan İsrail-Hamas savaşında. Günlerdir yoğun bombardıman altında kalan Gazze'de insanlar canlarını kurtarmak için çabalarken, İsrail sivilleri hedef almayı sürdürüyor. Hastaneyi bombalayıp 500 kişiyi katleden İsrail, okul, cami, kilise ne varsa hepsini bombalamaktan geri durmuyor. İsrail, kara saldırısına hazırlanırken bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İşte bölgede yaşananlar...

İSRAİL, GAZZE'YE YOĞUN HAVA SALDIRISI BAŞLATTI

 İsrail uçakları an itibarıyla Gazze’nin bazı bölgelerine yoğun hava saldırısı düzenliyor. Kentte peş peşe şiddetli patlama sesleri duyuluyor.

İsrail Gazze'deki Kudüs Hastanesi'nin boşaltılmasını istedi

 İsrail'in abluka altındaki Gazze'nin güneyinde yer alan Kudüs Hastanesi'nin "bombalamaya hazırlık olarak" derhal boşaltılmasını istediği aktarıldı. İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine 17 Ekim'de düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28'i ağır 342 kişi yaralanmıştı.

BM: Gazze'de konutların yüzde 30'u yaşanmaz hale geldi

 Birleşmiş Milletler (BM), 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki konut birimlerinin yüzde 30'unun yıkıldığını ya da yaşanmaz hale geldiğini duyurdu.

Sisi: Sivillerin Gazze'den Sina'ya göçü son derece tehlikeli

 Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, sivillerin Gazze'den Sina Yarımadası'na göçünün son derece tehlikeli olduğunu ve Filistin davasını tamamen bitirebileceğini belirterek, barış sürecinin yeniden canlandırılması gerektiğini söyledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı kayıp kişi sayısını açıkladı

 Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, bölgede İsrail saldırıları sonucu yıkılan binaların enkazında ulaşılamayan çok sayıda kişi bulunduğunu ve 720'si çocuk en az 1400 kişinin kayıp olduğunu açıkladı.

İsrail işgal planını itiraf etti! Gazze'nin toprakları azalacak

14 gündür Gazze'yi bombalayıp bin 500'den fazlası çocuk 4 bine yakın sivili katleden İsrail'in Gazze'yi işgal planı bizzat İsrail Dışişleri Bakanı tarafından ifşa edildi. İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, "Savaşın sonunda sadece Hamas yok olmayacak. Gazze'nin toprakları da azalacak" diyerek işgal planını itiraf etti.

'Gazze'de yaşamı kontrol etmeyi planlamıyoruz'

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ülkesinin "Hamas'ı yok ettikten sonra Gazze Şeridi'ndeki yaşamı kontrol etmeyi planlamadığını" söyledi.  Gallant İsrail'in Hamas'la savaşının üç aşamalı olmasını beklediğini söyledi. İlk olarak hava saldırıları ve kara operasyonlarıyla Gazze'deki gruba saldıracaklarını, daha sonra direniş ceplerini yeneceklerini ve son olarak da "Gazze Şeridi'ndeki yaşam sorumluluğunu" sona erdireceklerini söyledi.

Gazze'deki ölü ve yaralı sayısı arttı

Gazze'deki ölü ve yaralı sayısı arttı. Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında şu ana kadar bin 661'i çocuk olmak üzere 4 bin 137 kişinin öldüğünü aktardı. 13 bin 260 kişinin de yaralandığını açıklayan El Kudra, "Operasyonlar yerde, zeminde, hastane koridorlarında yapılıyor" dedi. 

Mülteci kampında çatışma: 5'i çocuk 13 ölü

Filistin Sağlık Bakanlığı, Perşembe günü Batı Şeria'daki Nur Şems mülteci kampında İsrail güçleriyle yaşanan çatışmalarda beşi çocuk olmak üzere toplam 13 kişinin öldürüldüğünü söyledi.

Rum Ortadoks Kilisesi: Saldırının sorumlusu İsrail

Kudüs Rum Ortodoks Patrikhanesi, saldırıyı "en sert şekilde kınadıklarını" ifade ederken, çoğunlukla sivillerin sığındığı kiliselerin hedef alınmasının "görmezden gelinemez bir savaş suçu sayılabileceğini" belirtti.

İsrail bu kez sivillerin sığındığı kiliseyi vurdu: 8 ölü

Son günlerde kurumları hedef alan İsrail, bu defa Gazze'deki Rum Ortodoks Kilisesi'ne saldırı düzenledi. Yerinden edilen yüzlerce Filistinlinin sığındığı kilisede İsrail saldırısı sonucu az 8 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Ölü ve yaralıların hala enkaz altında olduğu, kurtarma ve ambulans ekiplerinin onlara ulaşmaya çalıştığı belirtildi. Bombalamanın kilise binasının bazı kısımlarında ciddi maddi hasara yol açtığı ve yanındaki bir binanın da yıkıldığı kaydedildi. Filistin Kilise İşleri Yüksek Komitesi Başkanı Huri, "İsrail Gazze'de soykırım planı uyguluyor" dedi.

İsrail Gazze'de bir camiyi daha vurdu

İsrail Gazze'de bir camiyi daha vurdu Cibaliye bölgesinde hedef alınan el-Ömeri Camii tamamen yıkıldı.

Gazze'deki hastanelerin birkaç saatlik yakıtı kaldı

Gazze'deki hastaneler, yakıt istedikten sonra BM, bölgedeki son yakıtını bağışladı. Yakıtın bağışlandığı Gazze'nin en büyüğü Şifa hastanesi,  "birkaç saat daha elektriğimiz olacak" dedi.

Biden yine 'patlama' dedi 'görülmemiş destek' açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ve Ukrayna'yı desteklemek için Kongre'ye "acil bütçe" talebinde bulunacağını duyurdu. İsrail'in hastaneyi bombalaması için patlama diyen Biden, Rusya Devlet başkanı Putin ile Hamas'ın aynı olduğunu ve ikisinin de kazanmasına izin vermeyeceklerini duyurdu. 
.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Bu bir soykırım! İsrail 1524 çocuğu katletti! Ölenlerin 1000’i kadın, 120’si de yaşlı!
Foto Galeri Bu bir soykırım! İsrail 1524 çocuğu katletti! Ölenlerin 1000’i kadın, 120’si de yaşlı! Galeriye Gözat