BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.405,19
HABER /  POLİTİKA

Ispanaktan da AKPden de yağ çıkmaz

Eski Başbakanlardan Necmettin Erdoğan AKP'ye sert eleştiriler getirirken çok ilginç bir benzetmede bulundu.

Abone ol

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan gündemdeki gelişmeri yorumlarken hükümetle ilgili ilginç bir değrelendirmede bulundu. Bir anısını anlatan Erbakan, "AKP'den yağ çıkmaz. Yok açılımmış, yok saçılımmış'' dedi.

Erbakan, Saadet Partisi Ankara İl Başkanlığınınbayramlaşma törenine katıldı. Erbakan salona girişinde partililerin ''Mücahit Erbakan'' sloganı ve alkışlarıyla karşılandı.

İslam dininin ''şer'' dediğinin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade eden Erbakan, ''Üniversitelere başörtülü çocukları almıyorlar, haksızlık yapıyorlar. 'Bundan bana ne' diyemezsin. Sen Müslümansın, bir yerde hata varsa, zulüm varsa bunu ortadan kaldıracaksın'' diye konuştu.

Saadet Partisinin iki yıl sonra iktidara gelmemesi halinde ''Türkiye'nin İsrail'in vilayeti olacağını'' savunan Erbakan, Türkiye'nin zincirle Avrupa Birliğinin kapısına bağlanmak istediğini öne sürdü.

Saadet Partisi dışındaki partilerin birbiriyle aynı olduğunu iddia eden Erbakan, AK Parti ile CHP arasında da temel bir fark bulunmadığını ileri sürdü.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmemesi gerektiğini savunan Erbakan, ''Bu kadar açık bir hakikati 40 senedir bu millete nasıl anlatamıyoruz. Müslüman bırakılır da Hristiyan'ın arkasından gidilir mi?'' dedi.

Üniversitede sözlüye giren bir arkadaşının hocasıyla anısını aktaran Erbakan, hocasının, sözlüye giren öğrenciye dört ayrı soru sorduğunu, yanıt alamayınca da ''Ispanak'tan yağ çıkmaz'' dediğini söyledi. Erbakan, ''AKP'den yağ çıkmaz. Yok açılımmış, yok saçılımmış'' diye konuştu.

AK Parti'yi çok iyi bildiklerini belirten Erbakan, ''Ne yapabileceklerini çok iyi biliriz. İstemek, arzu etmek başkadır, istihkak başkadır'' dedi.