BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,10
ALTIN 2.472,50
HABER /  POLİTİKA

Sol siyasette güvercin tartışması

DSP Genel Başkanı Masum Türker, ''DSP'nin bölünmeye çalışıldığını'' öne sürerek, ''Bu güvercinin sahibi biziz. Güvercin, 24 yıldır her yere yayılarak pekiştirilmiş bir markadır'' dedi.

Abone ol

Türker, DSP Genel Merkezi'nde, Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende partililerle bayramlaştı.

Partililerin bayramını kutlayan Türker, iktidar yolunda yürümeye devam edeceklerini söyledi.

Türker, Türkiye'de herkesin dinlendiğini ileri sürerek, ''Bu telekulak herkesin yatak odasına bile girmeye başladı. Bu tehlikeli gelişme ülkeyi önce monarşiye, sonra istibdada götürür, yani tek kişinin hakimiyetine ve zulmün, sıkıntının, sansürün olduğu bir yere götürür'' görüşünü savundu.

''Danıştay'ın, YÖK'ün, üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasına ilişkin kararının'' toplumu ikiye böldüğünü dile getiren Türker, şunları kaydetti:

''Taraflar birbiri ile bilenir hale getiriliyor. Bunu düzeltmenin yolu var. İki tarafın hakkını da koruyabilecek bir düzenleme her zaman yapılabilir. Ben, bu konuda Başbakan'ın yargıya saldırmasını doğru bulmuyorum. Yargının bu kararı ile toplumun bir kesiminin bilenmesine de gerek yok. Çözümü birlikte aramalıyız.''

Türker, bir partilinin, ''Sayın Genel Başkanım, bu iki güvercin ne oluyor?'' sorusunu ise şu şekilde yanıtladı:

''Bu güvercinin sahibi biziz. Güvercin, 24 yıldır her yere yayılarak pekiştirilmiş bir markadır. Bu marka, demokratik solcuların markasıdır. Siyasi Partiler Yasası, 'Partiler, amblemlerini ve isimlerini birbirine yakın olmayan yerlerden seçerler' diyor. Şu anda bir arkadaşımızın liderliğinde bir siyasi parti kuruluyor, bizim eski arkadaşlarımızdan da yararlanıyorlar. Bugün iki partinin lideri karşı karşıya geldiği zaman, iki farklı düşüncede yetişmiş insanlar bir arada olacağız. 10 yıldır ben partinin yönetiminde, sizin verdiğiniz güçle Ecevit'in söylemini geliştirmeye çalışan bir kişiyim. İnşallah, hep birlikte bunu yapacağız. Ama önümüzdeki günlerde başka arkadaşların ne yapacağına bakacağız. Biz, kendi yolumuza gideceğiz. Allah herkese akıl vermiş. Partinin bölünmeye takati yok. Birileri bizi bölmeye çalışıyor ama biz dimdik duracağız. 2002'de Ergenekon bizi vurdu, şimdi tekrar aynı Ergenekon bizi vurmaya çalışıyor, ama biz sizin de desteğinizle bunun üstesinden geleceğiz.''