BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bebek kabız dendi zatürreden öldü!

Iğdır'da kabız teşhisi koyulan bebekleri zatürreden ölünce, doktorlar aileden polis elbisesi giyerek kaçtı.

Abone ol

Iğdır'da kabız teşhisi konulan ancak zatürre olduğu iddia edilen Narin Kalkan adlı bebek ölünce ailesi doktorlardan şikayetçi oldu.

2 yıl tedavi gördükten sonra çocuk sahibi olduklarını söyleyen Abdürrezak ve Fatma Kalkan çifti, bir yaşındaki bebekleri Narin rahatsızlanınca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü.

Acildeki nöbetçi doktorun Narin'in kabız olduğunu kendilerine söylemesi üzerine bebeği eve götürdüklerini ifade eden Kalkan çifti, ancak tekrar rahatsızlanınca bu kez özel bir doktora götürdüklerini, doktorun ise Narin'e zatürre teşhisi koyup kendilerini hastaneye yönlendirdiğini anlattı. Hastaneye geldiklerinde nöbetçi doktorun, ''Neden getirdiniz, bu çocuk kabız demedim mi? Şimdi getirmiş zatürre olduğunu söylüyorsunuz. Ben mi doktor siz mi?'' diyerek kendilerine kızdığını bildiren baba Kalkan, şunları söyledi:

''Bu sırada sedyede yatan can çekişen bebeğimizin durumunu görür görmez kalp masajı yapmaya başladı. O sırada acil bir şekilde uzman doktorları çağırdı. Ama çok geç olmuştu çocuğumuz sedyede ölmüştü. Hastane yetkililerine şikayetimizi yaptık. Hukuki yollardan da şikayetçi olacağız.''

DOKTORLARA POLİS ELBİSESİ

Bu arada, çocuğun muayene eden doktorlar, Kalkan ailesinin yakınlarının saldırısından korumak için polis elbisesi giydirilerek hastaneden Iğdır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Nöbetçi Savcının talimatı üzerine de bebeğin cesedi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Sağlık İl Müdür Vekili Yaşar Özkan ise, Adli Tıptan gelecek rapor doğrultusunda gereken işlemin yapılacağını kaydetti.