BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.469,98
HABER /  POLİTİKA

O küfürü halkımız öğrenecek!

Küfür polemiği büyüyor. MHP Genel Başkan yardımcısı uzmanlar inceleyecek Türk halkına açıklayacaklar dedi.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, ''Başbakan'ın TBMM'de sayın genel başkanımız konuşurken ağzından çıkan ifadelerini, biz okumayacağız. Dudak uzmanları okuyacaklar, tercüme edecekler. Vardıkları sonucu da, aziz Türk milletine açıklayacaklar'' dedi.

MHP Antalya İl Başkanlığınca Durukan Düğün Salonu'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Toskay, ''Demokratik Açılım'' çalışmasının, Türkiye'yi yıkıma götürecek bir proje olduğunu savunarak, projenin ABD ve AB tarafından Türkiye empoze edildiğini ve Türk milletine pazarlanmaya çalışıldığını öne sürdü.

Toskay, projeye MHP olarak mayıs ayından bu yana karşı olduklarını ve direndiklerini, bu yöndeki kararlılıklarını da sürdüreceklerini ifade ederek, ''İktidar ile aynı karede resim vermedik, direndik. Karşı çıkmaya ve direnmeye devam edeceğiz. İktidarın bu nedenle sinirleri bozuldu. Özellikle MHP'ye çirkin saldırılarını yoğunlaştırdı'' görüşünü savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da, MHP'nin kararlı duruşuna çok sinirlendiğini iddia eden Tunca Toskay, şunları ileri sürdü:

''Sayın Başbakan, TBMM'de çok çirkin bir üslubu kendisi yakıştırdı. Kendisine sesleniyorum: Sizin bu saldırılarınız bizim tutumumuzda en ufak bir değişiklik getirmez. Başbakan şimdi de, 'MHP niyet okuyor' diyor. Biz niyet falan okumuyoruz. Niyet okumak gibi bir niyetimiz de yok. MHP 40 yıllık siyasi birikim ve tecrübeye sahip bir partidir. Bu yıkım projesinin Türkiye'yi nereye götüreceğini iyi biliyoruz. Başbakan'ın, TBMM'de sayın genel başkanımız konuşurken ağzından çıkan ifadelerini, biz okumayacağız. Dudak uzmanları onu okuyacaklar, tercüme edecekler. Vardıkları sonucu da aziz Türk milletine açıklayacaklar.''

MHP olarak bu süreçte sokaktaki tahriklere kapılmayacaklarını ve son derece sakin davranacakların dile getiren Toskay, ''Ne yaparlarsa yapsınlar sokaktaki çatışmanın içerisinde olmayacağız. MHP sokakta değil, iktidarda olacak. Teşkilat yöneticilerimiz de bu konuda çok hassas olacaklar. Genel başkanımız da, bu yöndeki talimatlarını teşkilatlarımıza gönderiyor'' diye konuştu.

Tunca Toskay konuşmasının ardından partililerle bayramlaştı.