BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet Partisi'nden üslup dersi

Siyasette bozulan üslup tartışmalarına Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da katıldı

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''demokratik açılım'' konusunun parlamentoda ele alınmasına ilişkin, ''Türkiye'nin hiçbir döneminde, bu kadar ciddi bir konu, bu kadar usulsüz ve üslupsuz bir şekilde konuşulmamıştır'' eleştirisinde bulundu.

Kurtulmuş, parlamentoda yapılan oturumun, ''görüşme oturumu'' olarak gerçekleştirilemediğini ileri sürerek, ''Birileri pankart açmış, oraları miting alanına çevirmiş. Bu kadar yıldır siyasetin içerisindeyim, böyle ciddi bir konunun bu kadar üslupsuz bir şekilde konuşulduğuna şahit olmadım. Türkiye'nin hiçbir döneminde, bu kadar ciddi bir konu, bu kadar usulsüz ve üslupsuz bir şekilde konuşulmamıştır'' dedi.

KATSAYI KARARINA TEPKİ

Numan Kurtulmuş, Danıştayın, ''YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasının'', hak duygusu açısından yanlış bir karar olduğunu savundu.

Adaletli davranmanın, bir yarışın içine sokulan insanları eşit şekilde yarıştırmayı gerektirdiğini dile getiren Kurtulmuş, şunları söyledi:
''Siz gençleri yarışlara sokuyorsunuz, ama bu yarışa sokarken birilerinin ayağına prangaları bağlıyorsunuz. Ayağında ağırlıklarla koşmasını istiyorsunuz. Buna rağmen, bazı yavrularımızın ne kadar başarılı olduğunu görüyorsunuz. Şimdi bu kararı kimse savunamaz. Bu kararın insani hak duygusuyla bağdaşır bir tarafı yoktur. Bu kararın bütünüyle siyasi kaygılarla alındığı aşikardır. 28 Şubat sürecinden önce böyle bir karar var mıydı? Türkiye'de 28 Şubatın antidemokratik yapısı, maalesef varlıklarını sürdürüyor. Bu olağanüstü bir insan hakları ihlalidir. Eşitsizlik sağlayan bir durumdur. Hiçbir şekilde, evrensel bir değer olan, insanlara eşit davranma ilkesi açısından ele alınamaz bir konudur.''