BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Bakan Yazıcıdan katsayı kararına tepki

Danıştay'ın katsayı kararına tepkiler sürüyor. Bakan Yazıcı kararın hukuk devletiyle bağdaşmadığını söyledi.

Abone ol

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, ''Danıştayın, 2005 yılında, yüksek planlamanın yapılması konusunda 'Görev ve yetki YÖK'e aittir' demiş olmasına rağmen, ''Yok bunu yapamazsın' şeklindeki bir kararını hukuk devletiyle bağdaşır bulmuyoruz'' dedi.

Sütlüce'deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Hayati Yazıcı sendikaların yaptığı grev ve Danıştay'ın katsayı kararıyla ilgili değerlendirmeler yaptı. Sendikaları çalıştaya davet eden Yazıcı, ''Ülkenin demokratik standardını yükselttik. Hak aramanın yollarını açtık, engellerini kaldırdık. Ama hiçbir vatandaş, hiçbir kamu görevlisi ben hak elde ediyorum diye grev uygulayamaz. Sağlık hizmetini engelleyemez. Sorunlarımızı bir çalıştayda tartışalım, herkes gelsin. Sendikalar, sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları üniversiteler gelsin 2010 yılında tartışalım. Şubat 2010'da onların sorunlarını tartışmak üzere, onları bu çalıştaya davet ediyoruz'' dedi.

Yazıcı'nın Danıştay'ın katsayı kararıyla ilgili değerlendirmesi ise şöyle oldu:
''Danıştayın, 2005 yılında yüksek planlamanın yapılması konusunda 'Görev ve yetki YÖK'e aittir' demiş olmasına rağmen, ''Yok bunu yapamazsın' şeklindeki bir kararını hukuk devletiyle bağdaşır bulmadığımızı, bir hukuk devleti olan Türkiye'nin gerçekleriyle örtüşmediğini ifade etmek istiyorum. Bizim iktidarımız, gücünü milletten almaktadır. Biz milletin gündemiyle, hükümetin gündemini birleştiririz ve bu gündem kesintisiz devam edecek.''

Bayramlaşmaya, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin ile aralarında Edibe Sözen, Burhan Kuzu ve Feyzullah Kıyıklık'ın da bulunduğu çok sayıda milletvekili ve ilçe belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları temsilcileri katıldı.