BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,57
HABER /  GÜNCEL

Dünyanın en uzun insanı bayram kutlamasında

Mardin'deki bayram kutlamalarında dünyanın en uzun insanı olarak bilinen Sultan Kösen ilgi odağı oldu.

Abone ol

Mardin'de Vali Hasan Duruer ve ildeki protokolün katılımıyla bayramlaşma düzenlendi. Bayramlaşma törenine katılan 2 metre 46,5 santimetre boyuyla dünyanın en uzun insanı olarak Guınness Dünya Rekorlar Kitabı'na girmeyi başaran Sultan Kösen ilgi odağı katıldı.

Mardin Polisevi'nde düzenlenen bayramlaşma programına Mardin Valisi Hasan Duruer, AK Parti Mardin milletvekilleri Mehmet Halit Demir, Gönül Bekin Şahkulubey ve Cüneyt Yüksel, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selim Mert, Emniyet Müdürü Serdar Meriç, Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Salibe Özmen ve yaklaşık 2.5 ay önce Guinness Rekorlar Kitabı'na girerek dünyanın en uzun boylu insanı unvanını alan Sultan Kösen ile vatandaşlar katıldı.

Vali Duruer, Bayram kutlamasında Sultan Kösen'in bulunması ile ilgili ''Dünyanın en uzun insanı unvanıyla Guinness Dünya Rakorlar Kitabı'na girmeye hak kazanan Sultan ile gurur duyuyoruz. Dünya rekoru kıran Sultan, Mardin'nin ve Türkiye'nin tüm dünyada tanınmasına büyük katkı sağladı. Daha büyük başarılara imza atacağını düşünüyoruz.''

Sultan Kösen de bayramlaşma sırasında herkesle tek tek hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Kösen, Mardin'i ve Türkiye'yi dünyada temsil etmekten dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Guinness Rekorlar Kitabı'nın tanıtımı kapsamında 11 ülkede düzenlenen çeşitli etkinliklere katıldığını ifade eden Kösen, ''Kurban Bayramı nedeniyle Mardin'e döndüm. Memleketimde bu şekilde karşılanmaktan mutluyum. Artık evlenmek istiyorum. Atina'da taliplerim çıktı. Bu talepleri değerlendireceğim. Ayrıca İngilizler hayatımı belgesele dönüştürecek. Ocak ayında İngiltere'den ekip gelerek, Mardin'de ve yaşadığım köyde çekimlere başlayacak. Hazırlanan belgesel tüm dünyada satışa sunulacak. Böylece memleketimi ve yaşadığım ülkeyi tüm dünyaya tanıtacağım.''

Bayramlaşma töreninde bulunan protokol üyeleri, daha sonra Mardinspor Kulübünü ziyaret etti.