BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,03
ALTIN 2.306,17
HABER /  MEDYA

İslam ordusu hakkında kritik 4 soru

Ahmet Hakan bugünkü yazısında Müslüman ülkelerin katılımıyla kurulduğu söylenen İslam ordusu hakkında 4 soru yöneltti

Abone ol

34 İslam ülkesinin katılımıyla teröre karşı oluşturulan koalisyon yankı uyandırdı.

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Muhammed bin Selman'ın önceki gün duyurduğu "Teröre karşı İslam ittifakı" ses getirdi.

Pakistan ve Lübnan koalisyondan haberdar olmadıklarını açıkladı. Türkiye ise ittifakta askeri ve istihbarat işbirliğine ağırlık vereceğini duyurdu.

Teröre karşı oluşturulduğu söylenen İslam ordusu yazarların da gündemindeydi. Eleştiren isimlerin arasında yer alan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında 4 soru sordu.

DARBECİ SİSİ İLE AYNI SAFTA MI SAVAŞACAĞIZ?

-BİR: Ne yani? Biz şimdi darbeci Sisi’nin Mısır ordusu ile aynı safta mı savaşacağız?

-İKİ: Ne yani? Biz şimdi İran’ı dışlayan bir ordunun içinde yer alarak Sünni ordusuna mı destek olacağız?

-ÜÇ: Ne yani? Biz şimdi İslam adına terör yapanlara karşı savaşarak “Bundan sonra Müslümanlar Müslümanları öldürmeyecek” sözünü mü çiğneyeceğiz?

-DÖRT: Ne yani? Biz şimdi Suudi Arabistan öncülüğünde ABD ve Batı’nın istediği işleri yapan bir ordunun içinde mi yer alacağız?

Yazının tamamı için

34 ÜLKE KİMLERDEN OLUŞUYOR?

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 34 İslam ülkesinin teröre karşı koalisyon oluşturduğu bildirilmiş, bu ülkeler, "Suudi Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Pakistan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Türkiye, Çad, Togo, Tunus, Cibuti, Senegal, Sudan, Sierra Leone, Somali, Gabon, Gine, Filistin, Komor Adaları, Katar, Fildişi Sahili, Kuveyt, Lübnan, Libya, Maldivler Cumhuriyeti, Mali, Malezya, Mısır, Fas, Moritanya, Nijer, Nijerya ve Yemen olarak sıralanmıştı.