BIST 9.454
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,02
HABER /  DÜNYA

Peşmerge'den Musul'da IŞİD'e ağır darbe!

Başik Cephesi Peşmerge Komutanı Berhem Doski, yaptığı açıklamada, DAEŞ'in intihar saldırılarında 70 militanın etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Abone ol

Irak'ın Musul kentinde, DAEŞ, intihar saldırıları gerçekleştirdi. Saldırılar sonucu verilen karşılıklar neticesinde 70 DAEŞ'li öldürüldü.

Musul'daki Başik Cephesi Peşmerge Komutanı Berhem Doski, yaptığı açıklamada, "DAEŞ militanları akşam saatlerinde Hazır, Başik ve Naveraniş cephelerine eş zamanlı bir şekilde bomba yüklü araçlarla saldırılar düzenledi. Saldırı sonrası Peşmergenin herhangi bir kaybı olmadı. Tüm cepheler kontrolümüzde. Büyük bir plan içerisindeydiler. Ancak anında karşılık vermemiz ve cephelerimizi tutmamızdan dolayı ilerleme kaydedemediler" diye konuştu.

Ninova'daki DAEŞ saldırılarında 70 militan etkisiz hale getirildi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı ise DAEŞ'in Ninova ilindeki Neveran, Başik, Tıl Esved, Hazır Cepheleri ve Zerdık Dağı'nda eş zamanlı olarak Peşmerge cephelerine karşı başlattığı saldırıların bilançosu hakkında yazılı açıklama yaptı.

Koalisyon güçlerinin, gün içerisinde DAEŞ'e yönelik toplam 25 hava saldırısı gerçekleştirdiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"DAEŞ militanları, son aylardaki en yoğun saldırısını yaptı. Saldırılar sonucu 70 militan etkisiz hale getirildi. Uluslararası koalisyon güçlerinin havadan verdiği destek sayesinde militanlara ait 11 adet bomba yüklü araç da imha edildi. Peşmerge güçleri, DAEŞ'in ana damarı Suriye-Irak arasındaki 47'inci ana yolu kontrol etmeye devam ediyor."

Peşmerge'ye saldırılar sabah saatlerinde başladı
Planlı bir şekilde sabah saatlerine Ninova ilinin Tel Afer ilçesindeki Keske bölgesinde, Peşmerge noktasına yapılan intihar saldırısında 6 Peşmerge olay yerinde hayatını kaybetmiş, 7'si ise ağır yaralanmıştı.