BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

İrsen Küçük'ten Erdoğan'a kutlama

İrsen Küçük'ten Erdoğan'a kutlama

Abone ol

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, dün yapılan milletvekili genel seçimlerindeki zaferi dolayısıyla kutlama mesajı gönderdi.

KKTC Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Küçük, mesajında, AK Parti'nin oylarını artırıp, Türk milletinden üçüncü defa yetki alarak demokrasi tarihine geçmesini, ''Erdoğan'ın gösterdiği dirayetli başkanlık ve çalışma azmi ile partinin başarılarının bir tezahürü'' olarak değerlendirdi.

Başbakan Küçük, mesajında şunları kaydetti:

''Anavatan Türkiye'de gerçekleştirilen Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin göstermiş olduğu tarihi başarıdan dolayı sizi ve sizin değerli şahsınızda Adalet ve Kalkınma Partisi kadrolarını gönülden kutlarım.

Başarılı ve demokratik bir zenginlikle geçen seçim sürecinin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi'nin demokrasi tarihine, oylarını artırıp Türk milletinden 3. defa yetki alarak geçmesi, gösterdiğiniz dirayetli başkanlık ve çalışma azmi ile partinizin başarılarının bir tezahürüdür.

Bugüne kadar gerçekleştirdiğiniz reformlarla Anavatan Türkiye çağı yakalamış ve dünyada etkin ve söz sahibi bir konuma getirilmiştir. 2023 hedefinize ulaşmada da aynı başarıyı göstereceğiniz inancındayım.

Türk halkının ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türkleri de her zaman Anavatan Türkiye ile işbirliği ve dayanışma içinde çalışmalarını yürüterek, geçmiş dönemlerde olduğu gibi çeşitli alanlarda varolan işbirliği, dayanışma ve çalışmalarını geliştirecektir.

Bu vesileyle 12 Haziran 2011 Genel Seçim sonuçlarının öncelikle Anavatan Türkiye olmak üzere tüm bölgeye hayırlı uğurlu olmasını diler, en derin sevgi ve saygılarımı iletirim.''