BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.441,02
HABER /  POLİTİKA

Dünya liderleri Erdoğan'ı böyle kutladı

24. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinden zaferle çıkan AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tüm dünyadan kutlama mesajları yağıyor.

Abone ol

24. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinden zaferle çıkan AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tüm dünyadan kutlama mesajları yağıyor.

AK Parti'nin, milletvekili genel seçiminde elde ettiği başarının ardından bazı liderler Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kutladı.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, Kazakistan Başbakanı Karim Masimov ve Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, seçim başarısı dolayısıyla Başbakan Erdoğan'ı arayarak kutladı.

AHMEDİNEJAD, BAŞBAKAN ERDOĞAN'I KUTLADI

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, dün yapılan milletvekili genel seçimlerindeki başarısından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kutlama mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, mesajında Başbakan Erdoğan'ın şahsında Türk halkı ve devletini kutlayarak, sonuçların Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulundu.

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu arayarak AK Parti'nin yeniden iktidar olmasından dolayı tebrik etti. Salihi, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi dileğinde bulundu. Bu arada, İran haber ajansları ve televizyonları, Türkiye'deki seçim sonuçlarını abone ve izleyicilerine duyurdu.

KAZAKİSTAN BAŞBAKANI MASİMOV, BAŞBAKAN ERDOĞAN'I KUTLADI

Kazakistan Başbakanı Karim Masimov, seçim zaferinden dolayı AK Parti'yi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kutladı.

Masimov, twitter'daki sayfasında yaptığı açıklamada, ''Parlamento seçimlerinde elde edilen başarıdan dolayı Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet ve Kalkınma Partisi'ni kutluyorum'' ifadesini kullandı.

IRAK TÜRKMEN CEPHESİ TÜRKİYE TEMSİLCİSİ KAZANCI, BAŞBAKAN ERDOĞAN'I KUTLADI

Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Dr. Hicran Kazancı, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı milletvekili seçimlerindeki başarısından dolayı kutladı.

Kazancı, Erdoğan'a gönderdiği mesajda, AK Parti'nin seçim başarısının Türkiye'de ileri demokrasinin uygulanmaya devam etmesi açısından büyük bir fırsat olarak gördüğünü ifade etti.

AB LİDERLERİ BAŞBAKAN ERDOĞAN'I KUTLADI

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, seçim zaferi nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kutladı.

Barroso ve Van Rompuy, ortak mesajlarında "Seçim sonuçları Türkiye'deki demokratik kurumların daha fazla güçlendirilmesinin ve ülkenin modernleşmesinin devamının yolunu açıyor. Gelecek dönemin mümkün olan en geniş danışmayla, diyalog ve uzlaşma ruhu içinde yeni anayasa çalışması ve Türkiye ile AB üyeleri arasında güven artırımı dahil daha fazla reform için yeni fırsatlar sunduğuna eminiz. Bu alanlardaki ilerlemeler Türkiye'nin AB katılım müzakerelerine yeni bir ivme kazandırmalıdır" ifadesini kullandılar.

AB kurumlarının liderleri, "Vatandaşlarımız ve bölge lehine olan diyalog ve işbirliğimizi güçlendirmeye kararlıyız" diyerek Başbakan Erdoğan'ı ilk fırsatta Brüksel'e davet ettiler.

HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

KKTC CUMHURBAŞKANI EROĞLU'NDAN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A KUTLAMA

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye'de dün yapılan seçimlerden zaferle çıkan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kutlama mesajı gönderdi.

ÖRP GENEL BAŞKANI AVCI DA KUTLAMA MESAJI GÖNDERDİ

Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP) Genel Başkanı Turgay Avcı da Erdoğan'a kutlama mesajı gönderdi.

GAZZELİLER, BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ZAFERİNDEN MEMNUN

Türkiye'de dün yapılan seçimlerden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferle çıkması, Gazzelileri sevindirdi.

Gazzeliler, Başbakan Erdoğan'ın "one minute" çıkışıyla İsrail operasyonlarına ve ablukasına karşı tutumunu her zaman takdirle anıyor. Filistinliler, Erdoğan'ın üçüncü kez iktidara gelmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Gazzelilerden biri, "Bu zaferi Arap dünyasındaki bütün Müslümanların zaferi olarak görüyorum" dedi.

Başka bir Gazzeli, AK Parti'nin uluslararası forumlarda Filistin davasını desteklediğini belirterek, "Erdoğan'ın zaferinin bize yararlı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"Türk halkını selamlıyoruz" diyen bir Filistinli de Erdoğan'ın Filistin halkını ve davasını desteklediğini, Arap ülkelerindeki devrimlerin ve Erdoğan'ın zaferinin Filistin cephesini güçlendireceğini söyledi.

Siyasi yorumcu Talal Okal, Erdoğan'ın zaferinin Türk halkının liderlerine olan güvenini yansıttığını belirterek, "Erdoğan'ın Filistin davasında aynı tavrı sürdüreceğini ve Filistin halkının haklarını desteklemeye devam edeceğini umut ediyoruz" dedi.

El Fetih Devrim Konseyi üyesi Amal Ahmed de Türk halkını ve Erdoğan'ın üçüncü dönem zaferini kutlayarak, "Programının derinliğini ve seçmenlerin ona güvenini gösteriyor. Filistin halkı ve hükümeti, Filistin davasına desteğinden dolayı Türk halkı ve hükümetine müteşekkirdir. İsrail hükümeti tarafından Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukayı kaldırma girişimleri için de onlara teşekkür ediyoruz" dedi.

İSPANYA BAŞBAKANI ZAPATERO, ERDOĞAN'I KUTLADI VE TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİN DAHA DA GÜÇLENMESİNİ TEMENNİ ETTİ

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun, Türkiye'de genel seçimleri kazanan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kutladığı ve Türkiye ile ilişkilerin daha da güçlenmesini temenni ettiği bildirildi.

İspanya Başbakanlığından alınan bilgilerde, Zapatero'nun dün akşam Erdoğan'a tebrik mesajı gönderdiği kaydedildi. Zapatero'nun mesajında, AK Parti'nin arka arkaya 3. kez elde ettiği seçim başarısını "Türk toplumunun, Erdoğan'ın yönetimine duyduğu güvenin açık bir göstergesi" olarak yorumladığı belirtildi.