BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İran'dan Apple'a dijital ırkçılık suçlaması!

İran’da geliştirilen mobil uygulamaların iOS sürümlerine erişim engeli getiren Apple, İran tarafından dijital ırkçılıkla suçlandı.

Abone ol

İran'daki Apple kullanıcıları geliştirilen mobil uygulamaların Apple'a ait işletim sistemi iOS sürümlerine bir haftadır erişemiyor. Hal böyle olunca İran'da kullanıcılardan ve hükümetten büyük tepki gösterilen Apple, dijital ırkçılıkla suçlandı.

ABD'li şirket tarafından engellenen uygulamalar arasında İranlı kullanıcıların sıklıkla kullandığı bankalar, çevrimiçi ödeme firmaları, turizm ve gıda dağıtım hizmetleri bulunuyor.

İran'a resmi cihaz satışı gerçekleştirilemiyor
Dünyanın öncü akıllı telefon ve elektronik üreticilerinden biri olan Apple, Washington yönetiminin Tahran'a uyguladığı yaptırımlar nedeniyle İran'a resmi olarak cihaz satışı gerçekleştiremiyor ancak halk yurt dışından getirilen Apple ürünlerini kullanıyor.

Gizliliği ihlal eden uygulamalar çıkarılacaktı
Konuya ilişkin Apple tarafından henüz açıklama yapılmadı ancak şirket tarafından 10 Şubat'ta yapılan açıklamada, "telefonların ekranlarını kaydeden ve zararlı kodlar içererek kullanıcıların gizliliğini ihlal ettiği tespit edilen uygulamaların App Store'dan çıkarılacağı" denilmişti.