BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.433,35
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İran ikinci kez koyun kopyaladı

İran'da ikinci kez koyun kopyalandı. İsfahan Royal Enstitüsü Başkanı şunları söyledi:

Abone ol

İran'da ikinci kez koyun kopyalandığı bildirildi. Kopyalamanın yapıldığı İsfahan Royal Enstitüsü Başkanı Dr. Muhammed Hüseyin İsfahani, İran'ın ikinci kopya koyununun bugün sezaryenle dünyaya geldiğini, hortumla beslenen kopya kuzunun durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Birinci kopya koyunun doğduktan 5 dakika sonra öldüğünü anımsatan Dr. İsfahani, bunun yaşayacağından ümitli olduğunu söyledi. Kopyalama çalışmalarında şimdiye kadar 30 cenin döllenmesi yapıldığını, bunlardan sadece üçünün gebelikle sonuçlandığını anlatan Dr. İsfahani, kopyalanan koyunlardan birincisinin doğduktan sonra öldüğünü, ikincisinin de 90 günlükken düştüğünü kaydetti.

Dr. İsfahani, İran'ın Ortadoğu'da klonlama teknolojisini elde eden ilk ülke olduğunu da belirtti. İran'ın klonlanan ilk koyunu, 2 Ağustos 2006'da dünyaya geldikten 5 dakika sonra ölmüştü. İran'daki hayvan kopyalama denemeleri dini liderler Ayetullah Ali Hamaney tarafından da onaylanmış, ancak dini liderler insan üzerinde klonlama çalışmalarına izin vermemişti. Bilim adamları, hayvan kopyalamayla tıbbi araştırmalarda ilerleme sağlanabileceğini, özellikle klonlanmış hayvanlardan hastalıklarla mücadele için antikor üretilebileceğini savunuyor.