BIST 10.083
DOLAR 32,26
EURO 34,83
ALTIN 2.425,80
HABER /  GÜNCEL

Bakan Güler elektrikte rahatlattı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler herkesi rahatlatan bir açıklama yaptı.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye Elektrik Ticaret A.Ş.'nin (TETAŞ) yaptığı zammın, tüketiciye yansıyacak bir fiyat artışı olmadığını bildirdi. Güler, ''TETAŞ'ın yeni tarifesi, geçmiş yıllarda da yapılan bir iç düzenlemedir, vatandaşımıza, sanayiciye ihracatçımıza kısaca tüketiciye yansıyacak bir fiyat artışı değildir'' dedi.

Bakan Güler, enerji konusunda son gelişmelerle ilgili Bakanlıkta bir basın toplantısı düzenleyerek, TETAŞ'ın, dağıtımdan sorumlu kamu şirketi TEDAŞ'a verdiği elektriğin fiyatını artırmasına dönük haberlere açıklık getirdi. TETAŞ'ın yeni tarifesinin bir iç düzenleme olduğunu ve geçmiş yıllarda da böyle düzenlemeler yapıldığını vurgulayan Güler, bunun vatandaşa, sanayiciye, ihracatçıya kısaca tüketiciye bir fiyat artışı, bir zam şeklinde yansımasının söz konusu olmadığını söyledi.

Enerjinin bir sistemi olduğunu ve bu sistemin çok dinamik yapıda olduğunu vurgulayan Güler, şunları kaydetti: ''Daha önceki yıllarda bu tip hareketler genellikle farklı farklı birimler tarafından ele alınıyordu. Ama şimdi artık bizde bir sistem var, bir enerji yönetimi var, ham maddesiyle, üretimiyle, dağıtımıyla, iletimiyle, ticaretiyle ve düzenleyici kurulları ile bir enerji sistemi, enerji yönetimi var. Biz bu yönetim tarzımızda kendi içimizde düzenlemeler yapıyoruz. Bunu bir futbol maçına benzetirseniz biz maçın sonunu beklemiyoruz, maçın içinde de gerekli düzenlemeleri yapıyoruz, bu her teknik direktörün yapması gereken hareket gibi biz de bunu enerji yönetimimizde duruma göre, şartla göre bu düzenlemeleri yapıyoruz.'' Enerji yönetiminin kamuoyunda özen gerektiren bir noktada bulunduğunu da belirten Güler, kendilerinin de bu kapsamda her gelişmeyi şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıkladıklarını ifade etti.