BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.444,77
HABER /  SPOR

Penaltı tarih mi oluyor?

FİFA, uluslararası turnuvalarda penaltı atışlarına son vermek için harekete geçti.

Abone ol

FIFA, uluslararası turnuvalarda normal süre ve uzatmaları berabere biten maçlarda seri penaltı atışına son vermek için harekete geçti.

Seri penaltı atışları tarih oluyor. FIFA, uluslararası turnuvalarda ve özellikle Dünya kupalarında normal süresi, uzatmaları berabere biten karşılaşmalarda penaltı atışlarına son vermek için kolları sıvadı.

FIFA Başkanı Sepp Blatter, sonucu penaltılarla belirlemenin, 'berbat' bir yöntem olduğunu savundu. Blatter, güç dengelerinin her geçen gün daha da eşitlenmesi, penaltıların da giderek daha yüksek bir olasılık haline gelmesi üzerine statüyü değiştireceklerini söyledi.

FIFA Başkanı, 2010'da Güney Afrika'da yapılacak Dünya Kupası'nda uygulamaya koyacakları değişiklik için yeterli zamana sahip olduklarını ifade ederek, "Adil olmayan bu uygulamaya son verecek her olasılığı değerlendireceğiz. Penaltılar, takım performansını bireysel becerilerle geri plana iten bir faktör. Örneğin penaltılara giden maç eğer final ise tekrar edilmesi sözkonusu olabilir. Ancak bu da turnuvanın süresini uzatır" dedi.
Tekrar ihtimaline alternatifler düşündüklerini de belirten Blatter, "Normal süre sonunda, belli süreler içinde her iki takımdan birer futbolcuyu oyundan çıkarabiliriz. Yazı - tura sonucu, maç içinde en fazla korner atanın, en az sarı kart görenin, en az faul yapanın kazanması ya da yazı - tura sonucuna göre galibin belirlenmesi bile sözkonusu olabilir. Tüm alternatifleri gözönünde bulundurarak en sağlıklı kararı vereceğiz" açıklamasını yaptı.