BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.439,41
HABER /  GÜNCEL

Kızılaya internetten bağış yapın

Kızılay, teknolojideki baş döndürücü gelişimi bağışçıların hizmetine sunuyor.

Abone ol

Türk insanının geleneksel yardım ve merhamet duygusunun 139 yıllık temsilcisi Kızılay, teknolojideki baş döndürücü gelişimi bağışçıların hizmetine sunuyor.

Türk Kızılayı’nın resmi internet sitesi www.kizilay.org.tr ’yi ziyaret eden yardımseverler; on line olarak ayni ve nakdi bağış yapabilecekleri gibi; kurban, fitre, zekat ve adak gibi dini vecibelerini de on line olarak yerine getirebilecekler.

Yardımseverler ve dini vecibelerini yerine getirmek isteyenler, bağış, adak veya kurbanlarının nerelerde ve nasıl kullanıldığını da sanal ortamdan adım adım takip edebilecekler. Bağışının istediği yerde kullanılmadığını tespit eden yardımseverler, Kızılay’dan bağışını geri isteyebilmelerinin de yolu açık olacak.

Öte yandan Türk Kızılayı Genel Müdürü Ömer Taşlı; kurban bayramına kadar hazır hale getirecekleri bir sistemle; özellikle metropollerde yaşanan “kurban kesim yeri” kaosunun da önüne geçecekleri müjdesini verdi.

Buna göre; isteyen Müslümanlar adına kurban kesimini yapacak olan Kızılay, kuracağı otomasyon sistemiyle dini vecibe ve ritüellere bağlı olarak noter huzurunda kesimini yapacağı kurbanları, paketlenmiş halde kurban kesenin adresine teslim edecek. Projenin en önemli noktası olarak; kurban kesim işleminin özellikle doğu illerimizde tespiti yapılan belli başlı merkezlerde yapılacak olması ve büyük şehirlerin açık hayvan pazarı olmasının önüne geçilmesi olarak öne çıkıyor.