BIST 10.109
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.434,18
HABER /  SPOR

Almanya ile Türkiye karşı karşıya

Bundesliga’nın en başarılı savunmacısı Serdar Taşçı için Almanya ve Türkiye kapışıyor.

Abone ol

Stuttgart forması giyen Serdar Taşçı, Kicker’in 2.5 not ortalamasıyla Bundesliga’nın en başarılı savunmacısı... 19’luk gurbetçi, Juan, Wörns, Lahm gibi yıldızları geride bıraktı.

292 dakikada bir gol

Alman futbolunun vizyona koyduğu son büyük yetenek Serdar Taşçı oldu... Stuttgart’ta top koşturan 19 yaşındaki yıldız, Kicker dergisinin Alman Ligi’nde forma giyen savunma oyuncuları üzerinde yaptığı değerlendirmede 2.5 not ortalamasıyla zirvede yer alıyor. Stuttgart altyapısından yetişen Serdar; Juan, Wörns, Van Buyten, Bordon, Lahm gibi dünyaca ünlü süperstarları başarılı performansıyla geride bıraktı. Genç oyuncu ligin ilk 5 haftasında toplam 292 dakika forma şansı buldu ve bir de gol attı.

Almanya tehlikesi!

Teknik direktör Armin Veh’in gözdesi olan Serdar’in talihi A.Bielefeld maçında döndü. Oyuna 68. dakikada Tomasson’un yerine giren genç oyuncu, başarılı futboluyla formayı kaptı ve sonraki 3 haftada 11’de başladı. Dortmund’a attığı golle ofansif yönüyle de takımına katkı sağlayabileceğini gösterdi. Ancak burada Türkiye’nin bu oyuncuyu elinden kaçırma tehlikesi söz konusu. Nuri Şahin olayında darbe alan Alman Federasyonu çifte vatandaşlığı bulunan Serdar’ı milli takımlarında oynatabilmek için her yolu deniyor.

İlk özel maçta oynayacak

Daha önce Alman U 19 Milli Takımı’nda üç kez görev alan Serdar Taşçı’yı takibe alan A Milli Takım yetkililerinin de genç yıldıza Türkiye forması giydirmek için harekete geçtiği öğrenildi. Serdar’ın ilk oynanacak özel maçta kadroya alınarak Ay-Yıldızlı ekibe kazandırılacağı belirtildi. Stuttgartlı yıldızın daha önce Türk Milli Takımları’nın herhangi bir kategorisinde forma giymediği bildirildi. Güçlü fiziğiyle dikkat çeken Serdar’ın en büyük özelliği savunmanın her bölgesinde başarıyla görev alabilmesi.