BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Irak sınırında 4 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığından (MSB), Türkiye-Irak sınır hattında devam eden operasyonlarda teröristlerle çıkan çatışmada 4 askerin şehit olduğu, 6 askerin yaralandığı açıklandı.

Abone ol

Irak sınırında Çukurca ile Yüksekova ilçeleri arasındaki Seriveri bölgesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerine, dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristlerce ateş açıldı. Açılan ilk ateşte, 2 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı.

Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bölgeye takviye kuvvetler sevk edildi. Teröristlerin bulunduğu bölge düzenlenen hava harekatıyla bombalandı, obüslerle ateş altına alındı. 

2'si hastanede şehit oldu

Yaralı askerler, bölgeden helikopterle alınarak hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan askerlerden 2'si daha, doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı.

Şehitlerin isimleri belli oldu

Şehit olan sözleşmeli erlerden Erhan Çiyapul Iğdır'a, Murat Şahin Giresun'a, Şevket Çetin Kırıkkale'ye, Yener Kırıkçı ise Ankara'da toprağa verilecek.

Teröristlerin hava harekatı ve bölgedeki ateş destek vasıtaları ile yoğun ateş altına alındığı aktarılan açıklamada, bölgede operasyonların devam ettiği bildirildi.

Ankara'ya şehit ateşi düştü

HAKKARİ'de, Irak sınırında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı'nın (26) Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan ailesine, acı haber ulaştı.

Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı'nın şehit olduğu haberini, Ankara'nın Çubuk ailesinde yaşayan ailesine eve gelen askeri yetkililer verdi. İki çocuklarından birini kaybeden baba Mustafa ile anne Ayşe Kırıkçı, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin yakınları ve komşuları, taziye için eve akın etti. 

Dayısı da PKK'lıların saldırısında şehit olmuş

Yener Kırıkçı'nın dayısı Yüksel Tuzcu'nun da 1993 yılında Hakkari'nın Çukurca ilçesi Üzümlü Karakolu'na PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olduğu belirtildi. Şehit Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı'nın cenazesinin bugün ikindi namazı sonrası ilçede toprağa verilmesi bekleniyor.

Kırıkkale'ye şehit ateş düştü

HAKKARİ'de, Irak sınırında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 4 askerden Piyade Sözleşmeli Er Şevket Çetin'in (27) acı haberi, ailesine ulaştı.

Piyade Sözleşmeli Er Şevket Çetin'in şehit olduğu haberi, Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesine bağlı İzzetin köyünde yaşayan aileye, sağlık ekipleri eşliğinde eve gelen askeri yetkililer tarafından verildi. 5 çocuklarından birini kaybeden baba Doğan Çetin ve anne Havva Çetin, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evi ile sokağa Türk bayrakları asıldı.

2015 yılında Erzincan'da vatani görevini yapan Çetin'in, ailesine destek olmak amacıyla Sözleşmeli Er olarak çalışmaya başladığı, 3 yıldır Hakkari'de görev yaptığı öğrenildi. Bekar olan Şehit Şevket Çetin'in cenazesi, yarın memleketinde toprağa verileceği belirtildi. 

Erhan Çiyapul nişanlıydı

HAKKARİ'de, Irak sınırında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 4 askerden Piyade Sözleşmeli Er Erhan Çiyapul'un (22) acı haberi Iğdır'daki baba ocağına ulaştı. Aralık ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi'nde yaşayan aile, oğullarının şehit haberiyle yıkıldı. Şehidin evi ile mahalleye Türk bayrakları asıldı.

Gözel Çiyapu ve Ahmet Çiyapul'un 8 çocuğundan biri olan Erhan Çiyapul'un nişanlı olduğu, 3 yıldır sözleşmeli er olarak görev yaptığı öğrenildi.

Şehit Çiyapul'un cenazesi Hakkari'de düzenlenecek törenin ardından memleketinde toprağa verilecek.

Giresun'a şehit ateşi düştü

HAKKARİ'de, Irak sınırında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 4 askerden Sözleşmeli Er Murat Şahin'in (23) acı haberi, Giresun’un Espiye ilçesindeki ailesine ulaştı.

Sözleşmeli Piyade Er Murat Şahin'in şehit olduğu haberini, Giresun'un Espiye ilçesinde yaşayan ailesine, eve gelen askeri yetkililer verdi. Acı haberle birlikte şehidin ailesi gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin evi ile sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehidin yakınları ve komşuları, taziye için eve akın etti.

Bekar olan Şahin'in cenazesinin, bugün ikindide düzenlenecek törenin ardından ilçede toprağa verilmesi bekleniyor.