BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Irak çıkın dedi ABD Başkanı Donald Trump delirdi: Ağır yaptırımlar uygularız

ABD Başkanı Donald Trump bu kez Irak'ı tehdit eden açıklamaları ile gündeme oturdu. Trump "Orada devasa ölçüde pahalı bir üs inşa ettik. Milyarlarca dolara mal oldu. Harcamalarımız için geri ödeme yapmadıkları sürece çıkmayacağız." ifadelerini kullandı.

Abone ol

ABD Başkanı Trump, Irak Parlamentosu'nun ABD askerlerinin ülkeden çıkmasını talep eden kararına tepki gösterdi.

"Hiç görmedikleri ağır yaptırımlar uygularız"

Trump, "Ülkeden çıkmamızı isterlerse ve bunu dostça yapmazlarsa onlara daha önce hiç görmedikleri ağır yaptırımlar uygularız. İran yaptırımları bunların yanında hafif kalır." diyerek Irak'ı yaptırımlarla tehdit etti.

"Ödeme yapmadıkları sürece çıkmayacağız"

ABD'nin Irak'tan çekilmesine ilişkin soruları yanıtlayan Trump, şöyle konuştu: Orada devasa ölçüde pahalı bir üs inşa ettik. Milyarlarca dolara mal oldu. Benden çok önce yapılmıştı.

Harcamalarımız için geri ödeme yapmadıkları sürece çıkmayacağız.

"Irak'a girmeye karşı çıktım"

ABD'nin en başta Irak'a girmesine karşı çıktığını belirten Trump, Irak'a girmenin büyük hata olduğunu ve Irak'ın 11 Eylül saldırılarıyla ilişkili olmadığının ispat edildiğini vurguladı.

İran mesajları
Dün İran'a ait bazı kültür yapılarının da bulunduğu 52 hedef seçtiklerine ilişkin paylaşımının sorulması üzerine Trump, "Onların insanımızı öldürmelerine izin var, insanımıza işkence etmelerine ve sakatlamaların izin var, yol kenarlarına bomba yerleştirip insanımızı öldürmelerine izin var da bizim onların kültürel sahalarına dokunmamıza mı izin yok. Bu böyle olmaz." yanıtını verdi.

Trump, İran'ın Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesine karşılık vermesi durumunda ABD'nin buna yanıtının çok büyük olacağını açıkladı.

ABD Başkanı Trump, Süleymani hakkında da "Özellikle de son 18 ayda ülkesini çok tehlikeli bir yola sürüklemişti." değerlendirmesini yaptı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Yarım metre kar yağacak! Meteoroloji duyurdu Adana bile listede
Foto Galeri Yarım metre kar yağacak! Meteoroloji duyurdu Adana bile listede Galeriye Gözat