BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

İnter Totoda Türk gecesi

Emre Belözoğlu ile Yıldıray Baştürk takımlarını UEFA Kupası'na yükseltmeyi başardılar.

Abone ol

İnter Toto Kupası'nda milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun forma giydiği Newcastle United ile Yıldıray Baştürk'ün forma giydiği Hertha Berlin UEFA Kupası'na yükselirken, Nihat Kahveci'nin forma giydiği Villarreal tur için gereken skoru bulamayarak Avrupa defterini kapadı. Milli futbolcular, takımları adına 1'er gol kaydetti.

İnter Toto Kupası 3. tur rövanş maçında Emre Belözoğlu'nun da forma giydiği Newcastle United, deplasmanda Norveç temsilcisi Lillestrom'u 3-0 yenerek, UEFA Kupası'na mücadele etmeye hak kazandı. Newcastle United'ın gollerini Ameobi (2) ve Emre Belözoğlu kaydetti. İngiltere'de oynanan ilk maç 1-1 berabere sona ermişti.

Milli futbolcu Yıldıray Baştürk'ün forma giydiği Hertha Berlin ise, Almanya'da oynanan ve golsüz berabere sona eren maçın rövanşında Moskova'da ile FC Moskow karşılaştı. Hertha Berlin, 25. dakikada Pantelic ve milli futbolcu Yıldıray Baştürk'ün 89. dakikada attığı gollerle rakibini 2-0 yenerek, UEFA Kupası'na yükseldi.

Milli futbolcu Nihat Kahveci'nin forma giydiği Villarreal ise, deplasmanda Maribor'a 2-1 yenilerek Avrupa defterini kapadı. Milli futbolcu Nihat Kahveci'nin 85. dakikada attığı golle öne geçen Villarreal, tur için gereken 2. golü ararken topu ağlarında gördü ve sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı. İlk maçta Villarreal, kendi sahasında Maribor'a 2-1 yenilmişti.