BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yine töre, yine cinayet!

Eşini terkederek başkasıyla Ankara’ya kaçan Huri Akça, töre vahşetinden kurtulamadı.

Abone ol

Eşini terkederek başkasıyla Ankara"ya kaçan Huri Akça, abileri tarafından Bursa"ya getirildi. İnfazın adını baba koydu: 6 kurşun.

İki çocuk annesi Huri Akça, bir ay önce 12 yıllık eşini şiddetli geçimsizlik nedeniyle terk edip, çocukları Sergen (11) ve Ayça'yı (9) da alarak, babaevine geldi. Çocuklarıyla birlikte babasının evinde yaşamaya başlayan Huri Akça, iddiaya göre, 4 gün önce ortadan kayboldu. Kızının Mustafa adlı biriyle Ankara'nın Sincan ilçesine kaçtığını duyan 59 yaşındaki baba Dumlu Özçelik, gittikleri yeri öğrendi. Sincan'a kadar gitti ve kızını alıp önceki gün Bursa'ya döndü. Ancak eve döndükten sonra baba-kız tartışmaya başladı.

9 yaşındaki Ayça cinayeti gördü
O sırada evde kızının eşi, çocukları ve kendi oğullan Ersan (36) ile Kerem Özçelik (30) de vardı. Öfkeli baba, tartışmanın iyice alevlenmesiyle ruhsatsız tabancasını çıkardı ve kızına herkesin gözü önünde kurşun yağdırdı. Göğsüne ve sırtına 6 kurşun isabet eden Huri Akça, olay yerinde can verdi. Annesinin ölümüne tanık olan 9 yaşındaki Ayça gözyaşlarına boğuldu. Evli olan çocukları Ersan ve Kerem Özçelik'i de yanına alan Dumlu Özçelik, olayda kullandığı tabancayla birlikte Yavuz Selim Polis Merkezi'ne teslim oldu. Kızını kendisinin öldürdüğünü söyleyen baba ile olay sırasında evde oldukları belirlenen Ersen ve Kerem Özçelik savcının talimatıyla gözaltına alındı.

Kaynak:Vatan