BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.401,13
HABER /  GÜNCEL

Arslan kafayı sıyırmış

Alparslan Aslan'ın babası, oğlunun kafayı sıyırdığını belirterek vasi tayin edilmek istedi.

Abone ol

Alparslan Arslan'ın babası oğlunun 'kafayı sıyırdığını' söyleyip, kendisinin vasi tayin edilmesi için mahkemeye başvurdu.

Danıştay 2. Dairesi'ne yönelik saldırı düzenleyerek bir kişinin ölümüne dört kişinin de yaralanmasına neden olan avukat Alparslan Arslan'ın babası oğlunun akli dengesinin yerinde olmadığını belirterek kendisinin vasi tayin edilmesi için mahkemeye başvurdu. Baba İdris Arslan, oğlunun ruh, akıl ve beden sağlığının yerinde olmadığını belirterek, "Davranışlarından, hareketlerinden, bakışlarından kafayı sıyırdığı belli. Cezaevi yetkililerine oğlumun tedavisi için başvurdum. Ama oğlum tedaviyi kabul etmedi. Ben de mahkemeye vasi tayin edilmek için başvurdum" dedi.

Arslan'ın avukatı Ahmet Doğan da müvekkilinin akli dengesinin yerinde olmadığı iddiasında. Önceki gün cezaevinde Arslan'ı ziyaret ettiğini anlatan Doğan, "Üzeri çamur içerisindeydi. Ayakkabısı yoktu, üzerindeki eşofman yırtıktı" dedi. Hakkında dört kez ağırlaştırılmış hapis cezası istenen Arslan'ın 'aklı dengesi yerinde değildir' raporu alması durumunda serbest kalıp kalmayacağı sorularına ise avukat Doğan "Böyle bir şey kesinlikle olamaz. Suç işlediği anda cezai ehliyeti yerinde ise cezaya hükmedilir. Daha sonra eğer akli dengesini kaybettiğinde ise kesinlikle serbest bırakılmaz. Ailesi 'Oğlumuz cezasını çeksin ama sağlıklı bir şekilde çeksin' diyor" şeklinde cevap verdi.


Kaynak:Sabah