BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Rektör aşka sahip çıktı

Rektör,okulda birbirlerine sarılarak dolaşan iki öğrenciye sahip çıktı.

Abone ol

Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Okudan birbirlerine sarılarak dolaşan iki öğrenciye değil onları dövüp soruşturana ceza verdi.

Selçuk Üniversitesi'nde Eğitim Fakültesi öğrencisi Talip Sefil ile kız arkadaşı Yeşim Yükselen'in "el ele ve birbirlerine sarılarak yürüdüler" diye dövülmesi olayında Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın başlattığı soruşturma tamamlandı.

UYARI VE KINAMA
İki sevgiliyi darp ettiği için öğrenci Kurtuluş Sönmez'e "kınama", hakaretten de Emre Aker'e "uyarı" cezası verildi. Asıl ilginci de dayak atanlar yerine sevgililere "uygunsuz davranış"tan soruşturma açan iki öğretim görevlisiyle ilgili karar oldu.

İKİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
Yardımcı Doçent Dr. Adnan Buldur'a, disiplin yönetmeliğinin "aylıktan kesme" hükmü uygulandı ancak daha önce bir cezası olmadığı için ceza "kınama"ya dönüştürüldü. Yardımcı Doçent Dr. Zehra Göre de "uyarı" cezası aldı.

Rektör, sarılarak gezen çifte sahip çıktı
Selçuk Üniversitesi Rektörü, okulda sarılan iki öğrenci için soruşturma başlatan öğretim görevlilerine, "kınama ve uyarı" cezası verdi.

Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü, sarılarak yürüdükleri için hakkında soruşturma başlatan iki öğrenciye sahip çıktı ve soruşturmayı başlatan öğretim görevlilerine "kınama ve uyarı" cezası verdi. Sarılan öğrencileri tartaklayıp hakaret eden iki öğrenci; Abdullah Kurtuluş Sönmez ve Emre Eker'e de fakülte dekanlığınca aynı ceza verildi. Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencilerinden Talip Sefil, geçen ay kampusta kız arkadaşı Yeşim Yükselen'in omzuna elini attığı için, yanına gelen Abdullah Kurtuluş Sönmez ve Emre Eker tarafından "Burada bu şekilde kız arkadaşına elini atamazsın" diyerek darp edildi. Bunun üzerine Sefil ile kız arkadaşı, polise ve rektörlüğe giderek bu öğrencilerden şikâyetçi oldu. Rektörlük de, Talip Sefil'i döven öğrenciler hakkında soruşturma başlatılması için dekanlığa talimat verdi.

'UYGUNSUZ VAZİYETTELER'
Fakat soruşturmada görevli Yrd. Doç Dr. Adnan Buldur ve Yrd. Doç Dr. Zehra Göre, dayak atan öğrenciler yerine, Talip Sefil ve Yeşim Yükselen hakkında "uygunsuz vaziyette davranıştan" dolayı soruşturma başlattı. Olayı basından öğrenen Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, duruma hemen el koydu ve öğretim görevlileri Yrd. Doç Dr. Adnan Buldur ve Yrd. Doç Dr. Zehra Göre hakkında, "Yetkileri olmadığı halde öğrenciler hakkında soruşturma açmaktan"dolayı soruşturma başlattı. Soruşturmanın ardından Yrd. Doç Dr. Adnan Buldur'in, Yüksek Öğretim Kurumları yönetici, öğretim elemanı ve memurları disiplin yönetmeliğinin 8/a maddesi gereğince, "Aylıktan kesme cezası" uygulanması gerekirken, daha önce ceza almadığı dikkate alınarak bir alt ceza olan "Kınama cezası" ile cezalandırılmasına karar verildi. Yrd. Doç Dr. Zehra Göre ise, daha önce hiçbir ceza almadığı için "uyarma cezası" aldı.

VERİLEN CEZAYI AZ BULDU
Olay sonrası Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Gürsel başkanlığında başlatılan, dayakçı öğrenciler hakkındaki incelemenin ardından alınan kararla da, tarafların karşılıklı münakaşalarının sebebi olarak gösterdikleri konuların "birbirinden farklı olduğu"nun tespit edildiği belirtilerek, Abdullah Kurtuluş Sönmez'e "Kınama", Emre Eker'e "Uyarma" cezası verildi. Olayda mağdur olan öğrencilerden Talip Sefil ise, verilen cezanın az olduğunu öne sürerek şunları söyledi: "Hocaların istediği gibi oldu. Yaptıkları yanlarına kâr kaldı. Kız arkadaşım baskılardan okulu bırakmayı düşünüyor. Hocaların sınıflarda tüm şakası bizim üzerimize oluyor. Bu olayı ben yapsaydım acaba ne ceza alırdım merak ediyorum. Bir ay araştırma yaptılar. Makamlarını kullanarak bize ceza vermeye kalktılar. Basının haberi olmasaydı eminim ki bizi okuldan bile uzaklaştırırlardı."


Haber:Aliye ÇETİNKAYA
Kaynak:Sabah