BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.436,65
HABER /  GÜNCEL

İndirim dediğin budur işte!

EPDK'nın akaryakıt şirketlerine verdiği süre doldu. 12 saatlik toplantı sonrası benzinde süper indirim kararı geldi.

Abone ol

Akaryakıt şirketlerine fiyatlarını indirmek için verilen 20 günlük sürede beklediği karşılığı alamayan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), fiyatlara müdahale etti.

21 kuruş ucuzlayacak olan 95 oktan benzinin litresi, en fazla 3,04 liradan satılacak. 2,56 lira olan motorinin satış fiyatı 7 kuruş indirimle 2,49'dan satılacak. 2,45 liraya satılan kırsal motorinin fiyatı ise 9 kuruş indiriliyor.

İKİ AY SÜREYLE UYGULANACAK

Üst Kurul, dün yapılan haftalık olağan kurul toplantısında hesaplama yöntemini değiştirerek tavan fiyat uygulamasına geçti. İki ay süreyle uygulanacak yeni düzenleme, karar Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

TAVAN FİYAT UYGULAMASI

Kurul'dan yapılan açıklamada ise 28 Mayıs'taki toplantıda firmalara fiyatlarını dünya piyasalarına indirmeleri için 20 günlük süre verildiğine işaret edilerek, "Haftalık toplantısı için toplanan Kurul konuya ilişkin aldığı kararla kanunun 10. maddesi kapsamında kendisine verilen yetkiyle tavan fiyat uygulamasını başlatmıştır.

Bu kapsamda dağıtıcı ve bayi toplam üst sınır marjı benzin için litrede 25 kuruş motorin için 30 kuruş kırsal motorin için 27,5 kuruş olarak düzenlemiş ve güncellenmesine ilişkin formülasyon Kurul kararında yayımlanmıştır. Fiyatlar pazartesi, çarşamba ve cuma hesaplanır ve ertesi gün için uygulamaya başlanır." denildi.