BIST 10.175
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.405,45
HABER /  GÜNCEL

Deniz Fenerinde kritik ifade

Deniz Feneri Dernegi Genel Başkanı Engin Yılmaz'dan sonra Vakıfbank Frankfurt eski şube başkanının da ifadesi alındı

Abone ol

Deniz Feneri e.V. soruşturmasında önceki gün Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Engin Yılmaz’ın ardından dün de bir başka kritik isim ifade verdi. 

Deniz Feneri e.V.’nin Türkiye uzantılarına ilişkin soruşturma kapsamında Vakıfbank Frankfurt eski Şube Müdürü Metin Özetçi’nin ifadesine başvuruldu. Özetçi’nin şube müdürü olduğu dönemde Deniz Feneri e.V. İle bağlantılı şirketlere kredilerin verilmesi ve Türkiye’ye para transferinin önemli bir kısmının da bu şube aracılığıyla yapıldığı iddia ediliyordu.

Özetçi’nin sorgusu 4 saat sürdü. Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcılarından Nadi Türkaslan ve Abdulvahap Yaren tarafından 4 saat boyunca sorgulanan Özetçi’nin, adliye çıkışında görüntülenmemek için adeta koşar adımlarla taksiye binerek uzaklaşması dikkat çekti.

Almanya Federal Savcılığı tarafından Deniz Feneri e.V. davasının açılmasının ardından Türkiye’ye gönderilen Özetçi’ye, Almanya’dan Ankara Başsavcılığı’na ulaştırılan sözleşmelerin tek tek sorulduğu öğrenildi. Özetçi’nin şube müdürü olduğu dönemde Deniz Feneri e.V. ile bağlantılı şirketlere verilen kredilerle ilgili detaylı bilgiler istenirken, ayrıca Türkiye’ye yapılan para transferlerine ilişkin de sorular yöneltildiği bildirildi.