BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,93
ALTIN 2.438,84
HABER /  GÜNCEL

Burası İstanbulda bir hastane

Alışveriş merkezi inşaatı hastaları perişan etti. İnşaat nedeniyle servisler devre dışı. Hastane adeta enkaza dönüştü.

Abone ol

Alışveriş merkezi inşaatı hastanenin birçok birimini çökertti. 140 yatak, kütüphane, çocuk servisi, tedavi huvuzu kaybeden hastanenin başhekimin çığlıklarını duyan yok

Yanındaki alışveriş merkezi inşaatı nedeniyle bir bloku çöken İstanbul Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Başhekimi Doç. Dr. Kadriye Öneş, "A blokun yıkılması nedeniyle buradaki birçok birimin yanı sıra 140 yatak kaybettik. Hastalara cevap veremiyoruz" dedi.

Doç. Dr. Öneş, alışveriş merkezi hafriyatının çok derin kazılması nedeniyle 24 Kasım 2007 tarihinde hastanenin A blokunun çöktüğünü, buradaki 140 yatakla birlikte en son teknolojiyle yapılan 2 laboratuvar, 70-80 kişilik konferans salonu, bir kütüphane, Sağlık Kurulu, 20 yataklı çocuk servisi, özel odalar, hekim odaları ile özürlü çocukların, omurilik lezyonlu (felçli), inmeli hastaların tedavisinde kullanılan 2 hidroterapi havuzunun devre dışı kaldığını hatırlattı.

İstanbul'da kamu ve özel hastanelerde böyle bir havuz olmadığını, bu havuzlarda her gün yüzlerce hastanın tedavisinin yapıldığını ve yatan hastaların yaklaşık yarısının tedavisinin bu havuzlarda sürdürüldüğünü ifade eden Öneş, ancak şimdi bu tedavinin yapılamadığını kaydetti.

Bu bloktaki birçok idari birimin B ve C bloklarında hasta odaları boşaltılarak sıkıştırıldığını ve fiziki anlamda sıkıntılı şartlarda hizmet vermeye çalıştıklarını dile getiren Öneş, yıkımın ardından başlayan hukuki sürecin uzun sürmesinden yakındı.

HASTANEYİ NE HALE GETİRDİLER

[PAGE] [PAGE]