BIST 10.677
DOLAR 32,21
EURO 34,98
ALTIN 2.430,35
HABER /  GÜNCEL

IMF ile anlaşma sağlandı

Hükümetin IMF ile yürütmekte olduğu standy-by düzenlemesi bugün onaylandı. Yaklaşık 1,5 milyar dolarlık kredi serbest

Abone ol

Hazine Müsteşarlığı, IMF ile yürütülmekte olan stand by düzenlemesinin 6.Gözden Geçirmesi ve Niyet Mektubunun, IMF İcra Direktörleri Kurulu tarafından bugün görüşelerek onaylandığını, böylelikle 749,5 milyon SDR (yaklaşık 1 milyar 135,3 milyon ABD Doları) tutarındaki kredi diliminin serbest bırakıldığını açıkladı.

26 maddeden oluşan Niyet Mektubu'nda, Son siyasi belirsizlik finansal piyasa oynaklığı riskini artırmış olsa da güçlü politikaların sürdürülmesi konusundaki taahhüdün muhafaza edilmekte olduğu vurgulandı.

Ekonomik performanstaki iyi gidişatın sürmekte olduğunun belirtildiği mektupta, ''büyüme performansı, finansal piyasalarda geçen yıl görülen dalgalanmanın zorunlu kıldığı faiz artışı ve buna bağlı kredi genişlemesindeki azalma nedeniyle son yıllardaki seyrine kıyasla bir miktar yavaşlamış olsa da halen program kapsamında öngörülen seviyeler civarındadır'' denildi.

İthalat artışındaki yavaşlama ve güçlü ihracat cari işlemler açığının istikrara kavuşmasını sağlarken, dış finansman, başta devam etmekte olan büyük çaplı doğrudan yabancı yatırım girişleri olmak üzere oldukça rahat bir seyir takip ettiği vurgulandı.