BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,32
HABER /  POLİTİKA

İlaç almak artık daha kolay

Cumhurbaşkanı Sezer Sağlık raporu ve ilaç alımında kolaylık sağlayan Bağ-Kur ve SSK kanunundaki değişikliği onayladı..

Abone ol

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, sağlık kurulu raporu yerine tek hekimin imzasıyla ilaç almayı kolaylaştıran ve sağlık raporlarında resmi-özel ayrımını kaldıran kanunla Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Uluslararası Sekreteryasının Türkiye'de yararlanacağı ayrıcalıklar ve kolaylıklara ilişkin kanunu onayladı.

SAĞLIK RAPORU VE İLAÇ ALIMINDA KOLAYLIK

5655 sayılı ''Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'' sağlık kurulu raporu yerine tek hekimin imzasıyla ilaç almayı kolaylaştıran ve sağlık raporlarında resmi-özel ayrımını kaldırıyor.

BAĞ-KUR İLE İLGİLİ DÜZENLEME

Kanunla, Anayasa Mahkemesinin iptal kararı doğrultusunda, Esnaf ve Sanatkarlar ile Diğer Bağımsız Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kurumu (BAĞ-KUR) Kanunu ve Tarımda Kendi Adına ve Hesabına Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kanunu kapsamında aylık alanların, bağlanacak aylıklarının artış oranlarında TÜFE uygulanmasını sağlayan bir madde eklendi.

SSK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK

Sosyal Sigortalar Kanununun 140. maddesinde, idari para cezalarıyla ilgili bölümde de Anayasa Mahkemesinin kararı doğrultusunda düzenleme yapılıyor.

Buna göre, idari para cezaları, ilgiliye tebliğ edilmekle tahakkuk edecek ve tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde kuruma ödenecek.

İtiraz takibi durdurulacak. Kurumca itirazı reddedilenler, kararın tebliğ edilmesinden 30 gün içinde yetkili idare mahkemesine başvurabilecek.

Bu sürede başvuru yapılmaması halinde ceza kesinleşecek. Mahkemeye başvurulması, cezanın takip ve tahsilini durdurmayacak.