BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  GÜNCEL

PKK ile dört koldan mücadele

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantıda yaz aylarında sınır bölgelerdeki önlemler konuşuldu..

Abone ol

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısında, terörle mücadelede ekonomik ve sosyal faaliyetler, sınır güvenliği ve yaz aylarına yönelik hazırlıkların gözden geçirildiği, seçim güvenliğiyle ilgili çalışmaların değerlendirildiği bildirildi.

Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül başkanlığında bugün bir toplantı yaptığı belirtildi.

SİLAHLI MÜCADELENİN YANINDA EK ÖNLEMLER

Açıklamaya göre, toplantıda, ''teröre karşı yürütülen silahlı mücadelenin yanı sıra terör örgütlerine istismar edebilecekleri bir alan bırakmamak amacıyla olumsuz ekonomik ve sosyal şartları ortadan kaldıracak şekilde icra edilen faaliyetlerin son durumu'' değerlendirildi.

Terör örgütü üyelerinin sınır geçişlerini önlemek amacıyla özellikle Irak sınırında alınacak fiziki güvenlik önlemlerine yönelik olarak önceki toplantılarda verilen talimatlar çerçevesinde hazırlanan projelerin son durumunun görüşüldüğü toplantıda, güvenlik ve istihbarat birimlerince yapılan değerlendirmeler ışığında, terörle mücadelede gelinen son durumla önümüzdeki dönemde alınacak tedbirler üzerinde duruldu.