BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.444,80
HABER /  EKONOMİ

Güler Sabancı Financial Timesta

Financial Times Sabancı Holding'in tepe ismi Güler Sabancı ile topluluğun gelecek planlarıyla ilgili konuştu.

Abone ol

Financial Times gazetesinin, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın topluluğun planlarıyla ilgili açıklamalarına yer verdiği bildirildi.

Sabancı Holding'ten yapılan yazılı açıklamada, Financial Times'ın ''Companies and Markets'' (Şirketler ve Piyasalar) ekinde yer alan haberin, ''Türkiye'nin Sabancısı Büyümeye Odaklandı'' ve ''Sabancı Finansın Ötesindeki Geleceğe Hazırlanıyor'' başlıklarıyla verildiği kaydedildi.

GELECEK 10 YILDAKİ BÜYÜME HEDEFLERİ

Buna göre, Güler Sabancı, Financial Times editörü Peter Marsh'a yaptığı açıklamada, ''Gelecek on yılda büyüme potansiyeli gördüğümüz üç ana alan olan enerji, perakende ve çimentoya, özellikle de yurt dışı operasyonlarımızda ağırlık vereceğiz. Özellikle Doğu Avrupa'da satın almalar da dahil olmak üzere yeni yatırım fırsatları araştırıyoruz'' görüşünü aktardı.

Halihazırda konsolide gelirlerinin yarısının finansal hizmetlerden, yarısının da diğer faaliyetlerinden kaynaklandığını kaydeden Sabancı, dengenin gelecek birkaç yıl içerisinde finansta yüzde 40, finans dışında yüzde 60 olarak değişmesinden yana olduğunu ifade etti.