BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  POLİTİKA

MHPye gazeteci aday

İnternethaber'in yazarlarından Kemal Çapraz, vekilliğe soyundu. Çapraz MHP'den aday oldu.

Abone ol

İnternethaber'in yazarlarından Kemal Çapraz, vekilliğe soyundu. Çapraz MHP'den aday oldu. İstanbul'dan aday olan Kemal Çapraz, 1964 yılında Kastamonu'da doğdu.

Bir öğretmen çocuğu olan Çapraz'ın her iki dedesi de İstiklal Savaşı gazilerindendi. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okuluna giren Kemal Çapraz 1985 yılında Türkiye gazetesinde gazeteciliğe başladı.

Türk Dünyasını “Evliya Çelebi” misali adım adım dolaşan Kemal Çapraz, Efulfez Elçibey, İsa Yusuf Alptekin, Mustafa Cemiloğlu, Rauf Denktaş, Dr. Sadık Ahmet, Azatbeg Kerimi gibi Türk dünyasının önemli isimleri ile röportajlar yaptı.

Kemal Çapraz’ın BOZKURT üzerine yapmış olduğu araştırmalar, bugün Türkiye’de ve Türk Dünyasında kaynak çalışma olarak kabul edilmekte olup, Çapraz’ın Bozkurt ile ilgili neredeyse bütün resimlerde kaynak kişi olarak adını görmek mümkündür.

Çapraz’ın “Bozkurt” üzerine yapmış olduğu çalışmalarda en dikkat çekeni ise Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, bozkurda olan sevgi ve ilgisini ortaya koymasıdır. Atatürk’ün milli sembolümüz Bozkurtla ilgili yaptırdığı çalışmaları belgeleriyle ortaya koymuştur.

Kemal Çapraz halen gazetecilik mesleğini aylık olarak yayınladığı Ufuk Ötesi Gazetesi’nde sürdürmekte.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti parlamento üyesi seçilen Kemal Çapraz’ın, çeşitli konularda aldığı 85 ödül ve plaketi bulunmaktadır. Sürekli Basın Kartı sahibi olan Çapraz’a, Gagavuz Özerk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 10. yılı sebebiyle de “Gagavuz Cumhuriyeti Devlet Madalyası” verilmiştir. 1995 yılında Zuhal Ardıç’la evlenen Çapraz’ın, Çağrı ve Çağla adında iki çocuğu var.