BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

İttifakçılara çürük yumurta dedi

Başbakan Erdoğan, sağda ve solda ittifak yapan partilere ilk kez yanıt verdi. İttifakçıları kızdıracak sözler etti...

Abone ol

Toplu açılış törenleri için beraberindeki 10 bakanla Van’a giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslendi.

Sağda ve solda ittifak yapan partilere de ilk kez yanıt veren Erdoğan “Şimdi biraraya geliyorlar. 40 çürük yumurtayı bir araya getirsen, bir sağlam yumurta etmez'' dedi.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Başkalarının gündemi demokrasiye, adalete, hukuka, milli iradeye gölge düşürmek olabilir. Başkaları milletten, milletin iradesinden kaçabilir, olmayacak hayallere de kapılabilir. Az önce Milli Eğitim Bakanımızı dinlerken aklıma geldi. Sayın Bakanımız, Van’da açılan okulları anlattı.

Burada bir şey söylemek istiyorum. Bir öğretmenin yeri okuldur, sınıftır. Doktorun yeri hastanedir. Milletvekillerinin yeri de parlamentodur. Bunlar ne yazık ki parlamentodan kaçmışlardır. Hastaneden kaçan doktor, okulu terkeden öğretmen ne kadar muteberse, parlamentoyu terkeden milletvekili o kadar muteberdir.

Türkiye, kararını yenilemeye doğru millete gidiyor. Biz, bizi parçalamak isteyenlere cevabı şu meydanlardan veriyoruz, vereceğiz.