BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Demirelden çok acemiydik itirafı

Türkiye kutuplaşmamalı diyen eski Cumhurbaşkanı Demirel geçmişteki siyasi kavgaları hatırladı ve günah çıkardı;

Abone ol

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye'nin içini karıştırmak isteyenlerin olabileceğini belirterek, ''Ama bunu kim yaparsa elini kırarız. Aslında bizim içimizi karıştıranın elini kıracak kadar gücümüz yoksa bizim içimizi karıştırırlar. Ne kadar güçlüyseniz, o kadar itibarlısınız. Bir cumhurbaşkanını seçemedik. Bu güç mü yani?'' diye konuştu.

Demirel, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde, Çankaya Kültür ve Sanat Vakfı'nca düzenlenen ''Türkiye'nin geleceği için yeni arayışlar'' konulu toplantının kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önündeki en önemli meselenin Türkiye'nin birliği olduğunu söyledi.

DEMİREL GÜNAH ÇIKARDI

Dinleyicilerin sorularını da yanıtlayan Demirel, bir soru üzerine, siyasette hata yapmamanın mümkün olmadığını söyledi. Hatayı düzeltmenin önemli olduğunu vurgulayan Demirel, ''Türkiye çok partiyi götüremedi. Çok partide iktidar ve muhalefet olarak acemiydik. Birbirimizi yedik. Hiç kimse isteyerek hata yapmaz. Hatalarımız vardır. Ama halka gittik ibra ettik kendimizi. Beşer, şaşar'' diye konuştu.