BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

İmamoğlu 'Katılacağım' dediği açılışa katılmadı! 'Davet' tartışmalarına neden olmuştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İBB adayı Murat Kurum arasında 'davet' tartışmalarına neden olan Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemleri açıldı. "Bu davete katılacağım" diyen İmamoğlu'nun açılışa katılmadığı görüldü.

Abone ol

CHP'nin mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum arasında 'davet' tartışmasına neden olan Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu kendisine davet gönderdiğini söylemesi sonrası İBB adayı Murat Kurum davet yalanlamıştı. Bunun üzerine İmamoğlu davet mailini paylaşmış ve açılışa katılacağını söylemişti.

İmamoğlu ne demişti?

Bugün gerçekleşen açılışa İmamoğlu'nun katılım sağlamaması dikkatlerden kaçmadı.

Geçtiğimiz günlerde Sancaktepe Halk buluşmasında konuşan İmamoğlu, "İlk kez; Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına Ulaştırma Bakanı tarafından davet edildim. Vallahi teşekkür ediyorum kendisine. Peki, şimdi ben ne yapacağım? Pazartesi oraya gideceğim. Pazartesi niye gideceğim biliyor musunuz? Bakın bu ülkede bazı alışkanlıkları böyle yapa yapa değiştireceğiz. Şunun için gideceğim o açılışa: O bakanlık, o makamlar; onlar kadar benim kardeşim, benim. Benim makamım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, benim kadar onların. Bunu onlara öğretene kadar, bunu her yerde anlatacağım" demişti.