BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.395,82
HABER /  GÜNCEL

İlk kez doktora kavuştular

Hakkari'deki bir belde ile 5 köy ilk defa doktora kavuştu. Köylüler sevinçlerini dile getirdi.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen mecburi hizmet yasası kapsamında Hakkari'deki bir belde ile 5 köy ilk defa doktora kavuştu.

Sağlık İl Müdürü İdris Etemoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığınca yürütülen mecburi hizmet yasası çerçevesinde, merkeze bağlı Durankaya beldesi ile Taşbaşı ve Geçitli köyleri, Yüksekova'nın Büyük Çiftlik, Şemdinli'nin Derecik ve Çukurca'nın Çığlıköylerinde 2'si kadın 6 pratisyen hekimin göreve başladığını söyledi.

Önceki yıllarda merkezde dahi doktor bulmakta sıkıntı çektiklerini ve atanan doktorların göreve başlamadan istifa ettiğini belirten Etemoğlu, ''Yeni çıkan yasayla şu anda köylerde doktorlarımız görev yapıyor'' dedi.

Kış koşullarının ağır geçtiği Hakkari'de köy yollarının kapanması nedeniyle hastaların çoğu zaman Jandarma'ya ait helikopterlerle kurtarıldığını kaydeden Etemoğlu, şöyle konuştu:

''Bu köylerimizde doktor olmadığı için hastaları askerlerimizin yardımıyla helikopterlerle hastaneye ulaştırıyorduk. Ayrıca vatandaşlarımız bir ilaç yazdırmak için şehir merkezine geliyordu. Şimdi ise hastalara yerinde müdahale edecek doktorlarımız var. Bu gibi sorunlar da ortadan kalkmış oldu ve vatandaşlarımız rahat nefes aldı.''

Diğer köylerdeki sağlık ocakları için de bakanlık tarafından doktor kadrosu açıldığını ve kısa süre sonra bu köylere de doktor atanacağını dile getiren Etemoğlu, büyük bir fedakarlık örneği göstererek görev yerlerinde hizmet veren doktorlara teşekkür etti.