BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İki ünlü isim akil insanlar listesinde yok

Resmen açıklanan akil insanlar listesi sürprizlere sahne oldu. Medyada adı sıkça adı geçen bazı isimler yoktu.

Abone ol

 İNTERNETHABER - Resmen açıklanan 63 kişilik akil insanlar listesinde Hülya Avşar ve Hasan Cemal yer almadı.

Çözüm sürecinin önemli ayaklarından biri olarak gösterilen akil insanlar heyeti uzun süre konuşulacak. Listede yer almayan iki ismi öne çıkaran kuşkusuz Avşar'ın renkli kişiliği ve gazeteci Cemal'in Milliyet'e olaylı vedası oldu.

AVŞAR LİSTEYE ALINMADI

Kamuoyunda "süreci magazinleştirir", "ne işi var listede" eleştirileri yöneltilen Avşar listede yer almadı. Yazılı basının gündeminden inmeyen Avşar kızı bilmecesi liste açıklandığında ortaya çıktı.

HASAN CEMAL YOK

Bir diğer sürpriz Hasan Cemal de yaşandı. Milliyet'ten olaylı bir şekilde gönderilen Cemal de listede yok. Sızdırılan İmralı tutanakları sonrasında Milliyet'e sert tavır alan iktidarı, Cemal'in eleştirdiği protesto yazısının konulmaması krize yol açmıştı. Milliyet'in tepe ismi Derya Sazak, Cemal'in yazılarına son verildiğini açıklamıştı.

Ancak Cemal'in adı uzun süre gündemde düşmedi. Hatta Başbakan Erdoğan, Hasan Cemal olayıyla ilgili soruya "Hasan Cemal olayının benimle uzaktan yakından ilgisi yok. Geçmişte Uğur Dündar, Emin Çölaşan gibi isimler ayrılırken benzer dedikodular çıkarılmıştı. Orada da bir dahlim olmamıştır." diye cevap verdi.



akil-insanlar-resmi-liste-tamami.jpg

  AKİL İNSAN OLMAYI REDDEDEN 3 İSİM  

Herkes 'akil insan' listesinde olmak için ölüyor ama onlar gelen teklifi geri çevirdiler. Üç isim arasında Sezen Aksu da var... (DEVAMI)

 CHP'NİN AKİL İNSAN LİSTESİNE TEPKİSİ  

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, akil insanlar listesi için ''AKP, AKP'li akil adamlar arıyor'' dedi. (DEVAMI)

  AKİL İNSANLAR LİSTESİNE BDP TEPKİSİ  

Çözüm sürecinde yol gösterici olarak hareket etmesi beklenen akil insanlar listesine BDP kimlerin girmesini istiyordu? Açıklanan isimler için ne diyorlar? İnternethaber'e özel açıklama (DEVAMI)

akil-insan-listesine-bdp-tepkisi.jpg



Gündemin sıcak nabzı 24 saat haber maratonu ile an be an internet haber'de atıyor. Haber için bu adreste kalın!